Milord

 2012.12.19. 08:53

97 éve ezen a napon született Edith Piaf. Aki már egyszer hallotta hangját, ahogy énekelt, sohasem feledi. Számomra legkedvesebb száma a címben szereplő dal. Ebből áll itt egy kis idézet: “…Ne legyen bús Milord, Örvendjen énvelem, Mindegy, ha bármit mond, Csak őszinte legyen…” Ez az őszinteségi roham egészen 290 Ft-ig repítette fel tegnap az eurót, persze Morgan-ék enyhe segítségével.. Pedig a mézeskalács készítés, karácsonyi készülődés inkább nyugodtságot feltételezne a piacokon, ahol Demoklész kardjaként lebeg a mindenki felett a “Merry Cliffmas”. Nehéz elképzelni, milyen csoda kellene ahhoz, hogy republikánusok és demokraták január 1-e előtt megegyezzenek egymással, elkerülendő a hatalmas pénzügyi tornádót, amit a költségvetési szakadék okozhat a piacokon. De Jézus születése is maga volt a csoda, úgyhogy a remény hal meg utoljára.( a puskaporokat azért tartsák szárazon!)

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Nyereséggel eladni, kivárni, esetleg 3.900 Ft vagy alatta óvatos vételekkel próbálkozni. Egyéb esetben pedig árfolyamgát alakú mézeskalácsok készítése ajánlott.

 

MOL: 16.800 Ft vagy alatta óvatos vételek, esetleg 18.000 Ft feletti szinteken pedig nyereségrealizálás. Minden más esetben pedig a karácsonyi készülődéshez használt sütőolaj gyűjtése Mol feliratú sütőolaj gyűjtőbe. 

 

Richter: Ha valaki vásárolt 35.500 Ft környékén, akkor 1.000 Ft nyereséggel már el is adhatja, ha elég ennyi rövid távra. Ha viszont lefelé mozdulna, 35.500 Ft vagy alatta vásárolnék óvatosan belőle. Rajongóknak cavinton alakú mézeskalács dísz készítése ajánlott.

 

Danubius: A részvénybe vegyen bele speki céllal 3.000 Ft vagy alatta, ha pedig megvette a papírt, gyorsan foglaljon egy szilveszteri szállást valamelyik céghez tartozó szállodába, támogatva az árfolyam emelkedését.

 

Nemzetközi részvényekben utazók mindenképpen XETRA formájú mézeskalácsok sütésével foglalatoskodjanak részvény vételek helyett a héten. Akinek meg van nyereséges papír adja el, hogy legyen miből mézeskalács alapanyagot venni.

 

Devizapiaci aprószentek pedig remélem realizálták eur/huf longjaikat, és esetleg az adrenalin “vérereket átmosó képessége miatt” óvatos EUR/HUF shortokat nyithatnak 290 Ft körül vagy felette. De nem kell nagyon belelendülni, csak óvatosan. Továbbra is figyeljék az EUR/CHF longokat 1,207 alatt. EUR/USD-ben pedig annyira lehet jó pozíciót felvenni, mint megjósolni a fehér karácsonyt.

 

Aki már nem kereskedik az ünnepekben, annak eurója OTP euró kötvényben pihen meg! Remélem sok szép dísz kerül a fenyőfára,  eurója úgy kamatozzék boldogan a MOL Magnóliájában!  

 

Az izomláz és egy Edith Piaf CD legyen Önökkel! Óvatos és sikres kereskedést!

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr594972719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása