Cliff-henger, vagy amit akartok

 2013.01.02. 08:58

Az utolsó utáni pillanatban, de az amerikaiaknak megint sikerült összehegeszteni valamit, ami miatt bár elvileg 1 napra életbe lépett az automatikus kiadáscsökkentés, de mivel 1-én nem volt kereskedés, ez nem okozott bonyodalmat. A nagy örömködés közepette azért ne felejtsük el azt az apró tényt, hogy a mostani megállapodás két hónappal elhalasztja csak az automatikus kiadáscsökkentés tényleges életbelépését, a problémákat nem oldja meg. Úgyhogy csak óvatosan az év elejei bevásárlásokkal, a leértékelések nem a tőkepiacokon vannak, hanem a boltokban. Ennek megfelelően, a szilveszteri mulatságok utáni kitisztult fejjel, higgadtan kezdjék meg az újesztendőben a pénzpiaci tevékenységüket.

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Továbbra is a nyereséges vételeket realizálnám, míg új vételeket csak 4.000 Ft alatti szinteken, 3.900 Ft környékén kezdenék meg.

 

MOL: 18.000 Ft körül eladnék, 17.000 Ft alatt pedig sávosan óvatos vételekkel építkeznék.

 

Richter: Esésben inkább a vételeket keresném nagyobb portfóliókba, 35.500 Ft vagy alatta.

 

Danubius: Továbbra is tartanék belőle egy kisebb spekulációs csomagot.

 

A nemzetközi részvénypiacon továbbra is kivárnék, a magasnak tűnő árak miatt, de a 2013-as évben mindenképpen figyeljék a nemzetközi piacokat, jó alternatívát jelenthetnek a portfóliókban a külföldi részvények a magyar részvények mellett.

 

A devizapiacon is óvatosan indítanám az évet, 290 Ft alatt, inkább 285 Ft körül, vagy ha tovább erősödne a forint, sávosan EUR/HUF longokat keresnék, továbbra is figyelném a nyugdíjas EUR/CHF longokat 1,207 körül, alatt. Az EUR/USD idén sem lesz szerintem könnyen kereskedhető, de mikor volt az?

 

Ha a karácsonyfa alatt euróra leltek, remélem abból majd OTP euró kötvénybe tesznek! Ha nagyon jók voltak és nagy volt az ajándék csomag, lehet hogy még MOL Magnóliára is marad!

 

Az izomláz és Stallone Cliffhanger DVD-je legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést kívánok mindenkinek az újévben is! 

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr634991525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása