Mártírok napja

 2013.01.09. 08:50

A mai nap Panamában a mártírok napja, emlékezve az 1964-es zavargások áldozataira. Szerencsére az újév első kereskedési napján nem kellett mártírhalált halni sok befektetőnek, mert az USA-ban tessék-lássék hegesztettek valamit, ami elcsúsztatta az amerikai költségvetési szakadékot. Viszont, ezáltal a szakadék akár nagyobb is lehet, hiszen a problémák továbbra sem oldódtak meg, sőt nem is látszik igazi megoldás, mert akik arra spekuláltak, hogy a szenátus, a képviselőház, és a fehér ház egyszínű lesz,azok jókora bakot lőttek, így megmaradt a politikai patthelyzet. Tetézi a helyzetet, hogy most indul az újabb gyorsjelentési szezon a tengerentúlon. Galliában sem futott át a milliomos adó, így ott is igencsak vakarózni kell, honnan jön pénz a gazdaság javítására. Itthon pedig az idei év első tehetségkutató versenyét a közszolgálatban hirdették meg, MNB elnök kerestetik címmel. Kérdés, milyen lesz a „nézettsége”. A mentor már megvan…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Tranzakciós adós boldog új évet kívánunk minden kedves bankolónak. Továbbra is inkább adnám, realizálnék, vételekkel pedig kivárnék 4.000 Ft alatti szintekig.

 

MOL: Egy csak egy legény van talpon e hidegben. Ennek ellenére itt is realizálnám az esetleges nyereséget, és a vételekkel 17.000 Ft vagy alatti szinteket céloznám meg. Nem holnap lesz, de ilyen időben a havat lapátolják inkább, mint a pénzt égessék fölöslegesen.

 

Richter: Itt is az eladás az induló pozíció, remélem 38.000 Ft körül dobálták, mint közmunkás a havat az Andrássy úton. Visszavételek csak jóval lejjebb, 36.000 Ft alatt.

 

Danubius: Továbbra is speki papír, speki csomaggal. Azt olvastam, javul a szállodai helyzet. Fel!vásárlásra!

 

Pannergy: Közkívánatra. Továbbra is venném, tartanám a portfóliókban. A miskolci projekt elindulása mozdíthatja meg legközelebb az árfolyamát. Amúgy meg támogassuk a megújuló energiát. Talán előbb-utóbb az árfolyam is megújul.

 

A nemzetközi részvénypiac, magas, és fagyos. Várjanak az olvadásig.

 

Devizapiaci hólapátolók lapátoljanak EUR/HUF longokat minden esetben amikor 285 Ft vagy alatta van az árfolyam. 295 Ft vagy felette pedig sávos eladások óvatosan. Áll még a „nyugdíjasoknak” is. Mármint az EUR/CHF long lehetőség 1,207 vagy alatti szinteken. Az EUR/USD meg olyan, amilyen Hummerrel csónakázni. Úgyis tudod, hogy elsüllyedsz, de az élmény!

 

Ha elég a hólapátolásból, és euró a kézben, lapátoljon OTP euró kötvényben! Fehérben nem látszik a fekete arany, de szépen mutat, ha a spájban MOL Magnóliára akad!

 

Az izomláz és egy hólapát legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr305007657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása