Vaklárma

 2013.01.16. 08:43

A héten vetítették újra az egyik adón a Vaklárma című filmet Gene Wilder és Richard Pryor főszereplésével. Van benne egy nagyon jó jelenet, amikor a kapitány beszél hozzájuk: „ Maga, Maga ne mondja, hogy nem hallott semmit, mert mindent látott! Maga, Maga meg nem mondja, hogy nem látott semmit, mert mindent hallott! Tehát Maguk ketten látták, és hallották az egészet!” Hát valahogy ilyen most a piac, az egyik fele nem hall semmit, a másik fele meg nem lát meg semmit. A hazai piacon az MNB elnöki székéért folytatott „csatározás” jelentősen meghatározhatja a jövendő magyar monetáris politikáját, ezzel együtt közvetve mindennapjainkat is. A tengerentúlon pedig, a politikusok mintha még mindig nem éreznék át az amerikai „költségvetési szakadék” negatív kockázatát, és akkor az európai piacokon bekövetkező esetleges gazdasági visszaesésről még nem is beszéltünk. Olyan vihar előtti csend honol a piacokon, ami persze ilyenkor inkább felfelé „hajtja” a piacokat, csak bízhatunk benne, hogy a negatív várakozás csak „vaklárma”. Ellenkező esetben erőteljes esés bontakozhatna ki a tőkepiacokon. Ki vár? Ás? Nem inkább kivárás!

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Nem történik semmi, ilyenkor pedig inkább alacsony forgalom mellett óvatosan felfelé araszol az árfolyam. Ennek ellenére továbbra is várnék a vételekkel, és inkább papírokat eladva realizálnék.

 

MOL: Itt jobban bejött a múlt héthez képest a csökkenési várakozás. Itt is inkább adnék mint vennék, vételeket csak jóval mélyebben, 17.200 Ft körül tennék meg először.

 

Richter: Aki 38.000 Ft körül realizált, jól tette. Egy kis csomaggal bepróbálkoznék 36.200-36.500 Ft körül, és ha tovább esne,35.500 Ft körül megint vennék egy csomagot.

 

Pannergy: Továbbra is várakozás, mint aranykincsek a föld alatt várakoznak a kincskeresőkre. Ki meleg vizet talál, kincset talál.

 

Danubius: Múltkor jelent meg egy cikk a javuló szállodai szektorról. Reméljük még ebben az évezredben eljöhet a felvásárlási sztorira játszó spekik ideje. „ Itt lenne az ideje.”

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra is magasnak tűnnek az árak beszállásra, egyedül a Hyundai papírjait lenne érdemes figyelni, ha 22,5 euró körül járna egy csomag vételére.

 

Devizapiaci törpecápák remélem nyitottak 295 Ft vagy felette EUR/HUF shortokat, és az EUR/CHF long „kisnyugdíjasok”pedig lassan szedhetik a sátorfájukat, és valami melegebb éghajlatra utazhatnak az 1,207 körüli longok 1,235-1,24 körüli realizálása után. Aki pedig itthon marad, óvatosan nyithatna EUR/CHF shortot innen az 1,235-1,24 körüli szintről. A válság tartogathat még meglepetéseket, meg frank vételeket. Az EUR/USD meg olyan, int a meteorológiai jóslat a havazás mértékéről.

 

Ha eurójával nem akar vaklármázni, OTP euró kötvényre kell vadászni! Hidegben is kell a fűtőanyag, jól jár ha eurója Mol Magnóliában marad!

 

Az izomláz és egy Vaklárma DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr105021098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása