Hamvazószerda újra

 2013.02.13. 09:32

Ilyenkor nem vagyok nehéz helyzetben, hiszen hamvazószerda mindig szerdára esik, tehát jó alapja a szerdai írásnak. A húsvét előtti 40 napos böjt kezdődik ilyenkor. Reméljük, nem a dollárkötvény kibocsátásunknak látjuk majd a böjtjét. A néphit szerint, aki hamvazkodik, annak nem fog fájni a feje. Hát manapság a piacokon sok fejfájásra okot adó dolog van, úgyhogy remélem, itthon és külföldön is sok gazdasági döntéshozó nem hagyja ki a fejfájást elmulasztó hamvazkodást.

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Ez a papír továbbra is „egy helyben” topog. Bár minden ellene mutat, én továbbra is kivárnék a vételekkel, mert korrekciót várnék benne. Tehát csak akkor vennék bele, ha 4.000 Ft vagy alá esne. Ha meg nem? Akkor egyelőre nem vennék OTP-t.

 

MOL: Lassan eljön az ideje, hogy bele lehessen venni 17.200 Ft körül. Ha lemegy odáig, egy csomagot vennék, és további esésben pedig sávosan venném még.

 

Richter: Na ezzel a papírral kapcsolatban már el lehetett kezdeni a vásárlásokat. Szerencsére. Ez az ami mindig kérdéses,hogy mi az a hír ami lehozza a papír árfolyamát arra a szintre ahol a befektető már vásárolna belőle. A 35.500 Ft körüli szint már ilyen. Ha tovább esne, itt is 1.000 Ft-os sávonként nagyobb portfóliókba mindenképpen vásárolnék belőle.

 

PannErgy: Most remélem, a cégvezetés nem az EDDA-t hallgatja ( … „Egyszer egy szép napon, tudom,hogy elhagyom a várost ahol élek. Mindent itt hagyok, mit Miskolc adhatott, igen, holnap, holnap indulok”…) Bízom benne, hogy inkább valamikor a projekt elkészültét jelentik be.

 

Danubius: Törpe spekik, tartsanak ki, tartsák a papírt, meg szálljanak meg a szállodá(ju)kban. J

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra is a kivárás stratégiáját folytatnám, a Hyundai 22,5 eurós vételét pedig továbbra is figyelném.

 

Devizapiaci tini nindzsák óvatosan vehetik az EUR/HUF longokat, hamar itt van március (bár nem idusa, de az eleje igen, meg az MNB-nél megfújják a sípot: „Bíró spori, csere van!”) Ha egy kicsit a nemzetközi hangulat romlana, 1,22 vagy alatti szinteken továbbra is gondolkodnék az EUR/CHF longokban. Az EUR/USD meg továbbra is lutri, úgyhogy jó szerencsét hozzá kedves devizabányászok!

 

Hordhat a szél, hetet, havat, ha eurója van, a széllel az OTP euró kötvényekig szalad! Ha pedig mélyebbre ásna, pillantson rá a MOL Magnóliájára!

 

Az izomláz és egy adag fejre szórt hamu legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr95077983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása