Bátor

 2013.02.27. 08:59

Ma a többi között Bátor névnap van. A szó török eredetű régi magyar férfinévből származik. Jelentése hős. Ezúton kívánok a név viselőinek boldog névnapot. Ulánbátor, Mongólia fővárosa is egy Bátorról, Szuhe Bator-ról kapta a nevét. Manapság igen sok a bátor. Ha megfigyeljük a piacokat, a jegybankok bátran nyomják az „ingyen pénzt”. Itthon bátrak a gazdasági élet szereplői, hiszen „unortodox” megoldásokat is bátran bevetnek a gazdasági folyamatokba. Egy kis köpcös, kopaszodó olasz fickó is bátor, aki egy ország stabilitását kockáztatja,kicsinyes politikai, gazdasági ambíciókért cserébe. A nagy kérdés az elkövetkezendő napokban a hazai, illetve külföldi gazdasági folyamatokkal kapcsolatban, hogy igaz lesz-e az a régi vicc, miszerint: „Nem vak ez a ló, csak bátor!”  Abba ugye jobb bele sem gondolni, mi van akkor, ha véletlenül mégsem bátor az a ló? A hétvégére sok minden kiderül…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Bár lassan irányba állt, és elérte a 4500 Ft körüli szinteket, nekem még túl drága. És Önöknek? Csak 4000 Ft vagy alatta vennék bele tartósan. Egyelőre még kevéssé hihető ez a szinte, de ki tudja, mit hoz a „holnap”?

 

MOL: A gyengébb eredmény szerintem pont arra jó, hogy kellemes vételi pozíciók alakulhatnak ki az olajpapírban. A tegnapi 17000 Ft körüli szint alkalmas volt egy csomag óvatos vételére. Esésben tovább vásárolnám sávosan.

 

Richter: A kínaiakkal talán nem fognak törököt. 34500 Ft körül, aki múltkor nem vett, vegyen, aki meg vett, ha továbbesne 33000-33500 Ft közelébe, vegyen még rá.

 

PannErgy: Érdekesen alakul a papír története, egyben viszont nem változik a véleményem. Tartanék a portfólióba, mert én bízom a geotermiában. A miskolci projekt meg előbb utóbb elkészül. Addig meg legyenek Bátrak! Kitartás elvtársak, meg forró víz. Ez kell, semmi más!

 

A nemzetközi részvénypiacon a Hyundai papírjainak első beszállóját felhoznám 23,1 euróra.

 

Devizapiaci bátrak, remélem élesítik a 295 Ft feletti EUR/HUF shortokat. Az esetleges, 300 Ft körüli short nyitáshoz a péntek lehet az ő napjuk. A nyugdíjas spekik meg remélem a tegnapi nap belevásároltak egy csomag EUR/CHF longot 1,22 alatt. Az EUR/USD továbbra is a Nagyon Bátrak kiváltsága.

 

Aki euróban bátor akar lenni, annak csak OTP euró kötvényt kell venni! Ha nem száll inába a bátorsága, figyelhet a MOL Magnóliájára!

 

Az izomláz és egy-két bátorító szó legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr295107723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása