Rémusz bácsi meséi

 2013.03.06. 08:56

10 éve, a mai napon halt meg Mádi Szabó Gábor, Kossuth-díjas magyar színész. Elismert művész, amit mi sem bizonyít jobban rengeteg színpadi illetve filmes, tv-s szerepe. Nekem leginkább, talán életkori dolgoknak köszönhetően Rémusz bácsiként maradt meg az emlékezetemben. Milyen érdekes, hogy a piacokon ma is sokan mesélnek, „ a körülöttük ülő gyerekeknek” Mesébe illenek a költségvetési problémákkal küzdő USA-ban a rekordszinten lévő tőzsdék. Meseszámba megy az eurozóna nyugalmi állapota, miközben az eurozóna országok némelyikében (Olaszország, Spanyolország, Portugália) jelentős gazdasági, politikai problémákkal küzdenek. Mesébe illik az itthoni gazdaság állapota, ahol lassan elhiszi?! mindenki, hogy az állam mindenkit megment, legyen az devizahiteles, munkanélküli, vagy szociálisan rászoruló. „Lassan 3,6 lesz a kenyér kilója is újra”. Igen, az lehet, de ha az lesz, az viszont euróban lesz annyi.  Szóval, mindenki szeretne hinni a mese erejében, szépségében. De tekintsünk egy kicsit félre, Grimm-ék meséje felé. Az eredetiek felé. Az is annyira szépséges, bájos? Na, ennyit a mesékről. De ha Rémusz bácsi meséit hallgatjuk, egy picit üljünk le, pihenjünk meg, vértezzük fel magunkat a mesék tanulságaival, hogy mindenki jobban vehesse a való élet rögös akadályait.

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Egyelőre ahogy látom, nem manapság vehető 4.000 Ft körül. De…  8-án eredmény, és azután meglátjuk, van-e még kakaója a nyuszinak. Továbbra is várnék a papír vételével.

 

MOL: Az olajpapír jó szinten van ahhoz, hogy egy csomag boldog gazdái legyenek. Esésben sávos vételekkel „operálnék”. Ha 18.000 Ft fölé menne, akkor pedig sávosan realizálnám a nyereséget.

 

Richter: Továbbra is vételi oldalon lennék nagyobb portfóliók esetében. Ez a 34.500 Ft körüli szint jó egy csomag vételére. Ha tovább esne 33.500 Ft környékére, akkor ott vennék még belőle.

 

PannErgy: Talán egy picit lenyugodott az árfolyamban keletkezett „buzgár”. Továbbra is rövidtávon a miskolci projekt indulása az a hír, ami jelentősebb pozitív elmozdulást okozhat. Akinek van (még), tartsa meg, akinek meg nincs, óvatosan belevehet. Ez a papír azért szerintem jobb, mint egyéb „gagyi-papír" szegmensben „oly népszerű” befektetés. 

 

Danubius: Még mindig spekulálnék benne egy csomaggal.

 

Nemzetközi részvénypiacon a nagyon-nagyon magas indexek miatt inkább kivárást javasolnék. Valamint emlékezzünk meg Hugo Chavez-ről, halála alkalmából.

 

Devizapiaci meséket szeretők remélem 300 Ft körül is azért beleadtak az EUR/HUF párba. Az EUR/CHF nyugdíjasklub 1,215 körül továbbra is várja az érdeklődőket. AZ EUR/USD-t pedig továbbra is egy mesebeli testvérpár Hara és Kiri uralja.

 

Aki nem csak a mesékben akar hinni, annak euróért OTP euró kötvényt kell venni! Nem fekete humor mondatja velem, ha sok eurója van, MOL Magnóliára tegyen!

 

Az izomláz és a magyar tévé archívuma legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr55119174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gym 2022.03.06. 14:27:48

Kicsit talán megkésett a reakcióm, de Rémusz bácsi nem Mádi Szabó Gábor volt, hanem Horváth Jenő. (Pl.: hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9musz_b%C3%A1csi_mes%C3%A9i_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat))

prik 2023.09.12. 18:34:59

@gym: Tisztelt gym!
Bár már régóta nem publikálunk ezen a blogon, de azért javítom! Köszönöm az észrevételt!
süti beállítások módosítása