Színház az egész világ

 2013.03.27. 08:53

A mai napon ünnepeljük a Színházi Világnapot. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet és tágabb értelembe véve a kultúra fontosságára. A mai világban ez még nagyobb értéket kellene, hogy képviseljen. A pénzpiacokon is. De ha más nem, a színjáték már nagyon működik a tőkepiacon, ahol azért nem csak ripacsok, hanem igazi színészek nyújtanak zseniális alakítást. Az, hogy az előadások végén, sírnak vagy nevetnek a nézők, nagyban befolyásolja, hogy mennyit éreznek a játékból a saját bőrükön. Azt hiszem, most Ciprus környékén egy kicsit megemelkedik a tengerszint, és nem Aphrodité kiemelkedése miatt, hanem a betétesek könnyei emelik a tenger szintjét. Máshol is lehet ilyen? Nem tudni, hiszen a pénzvilág színpadán, bárhol, bármikor felmehet a függöny…

 

Nézzük a piacokat:

 

 

(Sok hűhó semmiért) OTP: Az első reakciók nagyobb esést vetítettek előre, de a 4.400 Ft körüli szint úgy tűnik elsőre megfogta. Ennek ellenére továbbra is valami alacsonyabb szintet várnék, mint beszállót. Kis csomaggal 4.200 Ft körül, de az igazi vételeket én tartogatnám 4.000 Ft vagy alá. Az nagy műsor lenne…

 

(Bányavirág) MOL: A rezsicsökkentési hullám még nem jutott el a benzinkutakig. Mondjuk, a  benzin nemzetközi árának alakulását  nem itthoni elvtársaink mozgatják (még :) ) Továbbra is venném sávosan.

 

(Telefondoktor) Richter: Csak ne felejtsék el bevenni a Cavinton-t, hogyha esetleg szükség lehet orvosra, tudjanak tárcsázni. Itt is sávosan vásárolnám, főleg nagyobb portfóliókba.

 

(Cabaret) PannErgy: Gondolom a befektetők szívesebben néznék meg a darabot, mint a jelenlegi helyzetet látják a papír háza táján. De ennek ellenére én optimista vagyok, Miskolc előbb-utóbb bekapcsolódik a fűtési vérkeringésbe. Amúgy meg ki mondta, hogy kifutottak a fűtési szezonból, így kinézve az ablakból ma reggel? :)

 

(A kastély) Danubius: Egy esetleges kivásárlás minden kis spekit úrrá varázsolna. Tartsanak belőle egy kis csomagot.

 

Devizapiaci ripacsok remélem EUR/HUF shortban ülnek,illetve az elmúlt napokban a kávéfőzés alapfelszereltségét takaró kotyogóval lefőztek több kávét az USD/HUF kotyogásban 235 és 238 Ft között. Amíg lehet tegyék ezt. A kisnyugdíjas devizázók pedig továbbra is az akciós húsvéti ajánlatok mellett az EUR/CHF longokra vadásszanak 1,22 alatt. Az EUR/USD devizapárra vágyóknak pedig inkább a Black Comedy című darabot ajánlanám.

 

Ha eurójával jutalomjátékra vágyna, jól az OTP euró kötvényével járna! Ha esetleg nem akarja a világot feketében látni, kezdjen a MOL Magnóliájára vágyni!

 

Az izomláz és egy színházjegy legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr325174963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása