Apokalipszis most

 2013.04.03. 08:32

A mai nap lenne 89 éves Marlon Brando, a XX. század egyik legnagyobb hatású amerikai filmszínésze. A magas labdát sokak „esetleges érzékenysége miatt” :) nem ütöm le, és nem a (szerintem) leghíresebb filmjét választottam emlékezésül. A címben szereplő film is kellően karakterisztikus , végignézni is kemény, nemhogy esetleg átélni. Ugyanilyen nehéz nézni, és átélni is a jelen apokaliptikus pénzpiaci eseményeit. Ahol lassan már a biztonságosnak hitt befektetések sem biztonságosak, az eddigi piaci gyakorlatok nem célravezetők, az elmúlt idők válságaira adott reakciók jelenleg nem igazán működnek. Egy idő után minden piaci szereplő „megőrül”. A bizonytalanság őrjítő. A kiszámíthatatlanság bizonytalansága.  A pénzmankókkal állni és menni tudó piac alól mikor, és milyen környezetben esik ki a támaszték? Mert ha ez megtörténik, bizony nagy pofára esés lesz, apokaliptikus…

 

Nézzük a piacokat:

 

  OTP: Mondhatni, kis ráhagyással a 4.200 Ft körüli szint megvolt benne, ahonnan vissza tudott fordulni. Ahogy múltkor is írtam, itt annyira még nem erőltetném a vételt, tényleg csak a játék kedvéért érdemes belevenni egy kis csomaggal. (ha már kaszinózni máshol nem lehet) Ha elesne a 4.200 Ft-os szint, akkor ahogy közeledne a 4.000 Ft-hoz a papír árfolyama, ott élesíteném a tárat. De nem lőném ki az összes töltényt.

 

MOL: Remélem megfogadták a tanácsot és vették sávosan az olajpapírt. Ha így tettek, akkor a legalsó, 16.200 Ft körüli csomagot akár ki is dobhatták, dobhatják 17.000 Ft körül. Ha emelkedik tovább, sávosan realizálhatnak, ha esne, óvatosan vissza lehet vásárolni a nyereséggel eladott papírokat.

 

Richter: Egyrészt az osztalék maga is 2 %-nak felel meg, amiért érdemes olcsón gyűjtögetni, de deffenzivitása miatt is megfelelő papír lehet a portfóliókba, a gyógyszer mindig jól jön a háznál. Meg nem is mutat olyan rosszul majd egy Richter gyár Ukrajnában. Esésben sávos vétel, emelkedésben sávos realizálás ajánlott. Szerintem…

 

PannErgy: „Pályázatíró megfelelő referenciával „nyertes” geotermikus pályázatok megírását vállalja.” :) Reklámozhatná magát a cég sikeres pályázatát megíró személy. Véleményem továbbra sem változott, akinek van, tartsa meg, akinek még, vagy már nincs, vegyen bele egy csomaggal. Mivel nem teljes pénzzel érdemes ennél a „félkarú rablónál játszani”, a befektetők teljes portfóliója egy kis geotermikus befektetéstől nem szabad, hogy veszélybe kerüljön. Ugye kedves fórumozók?

 

Danubius: Vegyenek, tartsanak egy kis csomagot belőle. Amíg várakoznak a papírban, addig meg játszanak a HOTEL című társasjátékkal. Ott hamarabb elcsíphetnek egy hotelfelvásárlást. :)

 

Nemzetközi részvénypiacon figyeljék a Korea-Korea „operett összetűzést”. A rövid északi nyitány esetén lesz esély arra, hogy olcsóbban hozzájuthatnak a Hyundai papírjához. Mert ugye éhes (északi) katona sokáig nem tud harcolni. (no rice, no war :))

 

Devizapiaci „keresztapák” lassan csukásra emelhetik az EUR/HUF shortokat 300 Ft körül. Alatta pedig óvatos longokat kereshetnek 297 Ft magasságában. Remélem a „kiöregedő” Don-ok beemelték a „családba” az EUR/CHF longokat 1,22 alatt. Az EUR/USD pedig továbbra is egy őserdei túlélőtáborra hasonlít.

 

Ha eurójával túlélésre játszik, pénze páncél helyett OTP euró kötvényre vágyik! Hogy a kötvények világában ne lépjen aknára, vigyázó szeme „ráeshet” a MOL Magnóliájára!

 

Az izomláz és egy Marlon Brando DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr345190162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása