Tűz a mélyben

 2013.04.10. 09:03

A mai napon született 61 éve Steven Seagal amerikai akciófilmszínész,harcművész, producer. Az 1990-es években vált híressé akciófilmekben alakított szerepeivel. Hol rendőrt, hol lelkes környezetvédő ügynököt alakított. Bár filmjei minőségéről természetesen megoszlanak a vélemények, de a filmek végei mai korra,az életre ritkán jellemző végkifejlettel zárultak. Hiszen filmjeiben a jó győzött, a gonosz meg elnyerte méltó büntetését. Ő az aikido-s Bud Spencer, vagy az amerikai Ötvös Csöpi. Aki nem mindig a legrövidebb utat választja,de mindig sikerrel jár. Filmjei közül a címben szereplőt választottam, mert nagyon „aktuális.” Hiszen minden pozitívum ellenére az a bizonyos tűz dolgozik a mélyben, nem tudjuk, mikor hol tör ki. Egyszer Cipruson, egyszer akár Koreában, de az USA-ban is elég erőteljesen dolgozik a mélyben a tűz. Mire jó még a tűz? Éget. Mit lehet elégetni? Hát azt a rengeteg „ingyen” pénzt, amit manapság a piacra öntenek, szinte benzinként. Amibe most a japán jegybank is beszállt. De mint tudjuk, a papír nagyon jól ég. De ki szenved tőle maradandó égési sérüléseket? Ez a jövő zenéje… 

 

 

Nézzük a piacokat:

 

A hazafi (OTP): A legelső vételi szint viszonylag jól el lett találva. Még annak ellenére is ezt mondom, hogy ott csak kis csomag vétele volt javasolt. Nem baj,mert szerintem lesz még olcsóbb. Aki 4.200 Ft vagy alatta belevett, a jelenlegi szinteken 4.400-4.500 Ft realizálhat. Aztán ha újra esésre vált a papír, majd belevesznek megint.

 

Lángoló jég (MOL):  Itt nincs olyan gond a „kitörés gátlóval” mint a filmben, de az hogy „nem tört ki felfelé”, egy dologra jó, aki még nem vett bele az még megteheti. 16.200 Ft körül megint vegyenek bele. Esésben sávos vétel, emelkedésben pedig sávos profitrealizálás. Vagy pedig  gyűjtögessék osztalékra (főleg a Magnóliákat).

 

Sebhelyek (Richter): Bár a papírt sebek borítják (gyengébb eredmény), de a sérülés szerintem nem súlyos, és ha az új kenőcsöt elkezdik használni,(új gyógyszer törzskönyvezésre kerül) vagy kisebb kiszerelésben kezdik árulni(részvényaprózódás) az állapota tartós javulásnak indul. Esésben venném, megtartanám osztalékig. Persze, inkább nagyobb portfóliókba ajánlott. 

 

Hantahíradó (PannErgy): Nem érdemes feleslegesen parázni ebben a papírban, és érdemes megvárni a konkrét történéseket. Miskolcon lassan csak összeérnek a csövek, elindul a szolgáltatás. Továbbra is az a véleményem, kis csomaggal legyenek benne, akinek meg még nincs (van ilyen tini nindzsa speki?) az meg vegyen egy kis csomagot. A nagy pénzt ugye nem ebbe kell tartani. Ha így van, akkor meg tényleg minek parázni?

 

Volt egyszer egy igazság (Danubius): Mégpedig az, hogy ez a papír jóval többet ér, mint ahol most áll. A szállodák sem Észak-Koreában vannak, nem is keveset érnek. Kivásárlási spekik szerintem továbbra is ülhetnek benne egy kis pakettel.

 

Vigyázó szemeket a Hyundai-ra, mert ha a fiatalok XBOX-oznak majd arrafelé,akkor lesz egy kisebb pánik,ami arra jó lehet, hogy olcsón ( 22 euró vagy alatta) meg lehet venni a papírt.

 

Devizapiaci törpecápák remélem realizálták az EUR/HUF short nyereségeket, és óvatosan átfordulhatnak long irányába. Továbbra is ajánlott a devizapiaci nyugdíjasok kedvenc pozíciója, az EUR/CHF long. Jobb, mint a Viagra, mert nem károsítja a testet, de ugyanolyan tartós. Az EUR/USD meg olyan, mintha Seagal könyörtelen csapását néznénk.

 

Legyen az igazság mecénása, eurójával OTP euró kötvényre vadászva! Ha egy úszó erődre vágyik, akkor Ön MOL Magnóliával játszik!

 

Az izomláz és egy Steven Seagal DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr175214705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása