A mai napon ünnepeljük a Nemzetközi Vöröskeresztet. Volt már erről a témáról írás, ami mégis érdekessé teszi ismét, az a vér. Még mielőtt mindenki megrémülne, nincsenek vámpírok, legalábbis remélem. A piacoknak sokkal könnyebb, mint a Vöröskeresztnek. A piac sokkal, de sokkal jobban elboldogul a „művérrel”, mint a szervezet az igazival. Hiszen sokszor halljuk, hogy vérhiány van. Egy műtét beugrója egy vagy több tasak vér. A piaci „vérhiányt” a művér előállító „vérállomások” megoldják. Ameddig az amazóniai esőerdők rendelkezésre bocsátják az alapanyagot, addig a jegybankok ontják a friss „művért”. Lehet is látni, a piacok rövid távon jobban is vannak, (all time high-on van minden piac,kivéve a magyarJ) Nagy kérdés, ha lecsökken a dózis, vagy a piac „szervezete” kilöki az idegen testet, mi történik? Azt gondolom, most a nagy örömködésben senki sem szeretné tudni. „Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás!”

Nézzük a piacokat:

OTP: Jövő héten jön ki az eredménye. Nyereségeset eladnék,venni nem vennék. Az első beszállószint hosszabb távra jelenleg olyan messze van 4.300 Ft vagy alatta, hogy jobb nem is beszélni róla. De gondolni szabad rá! J

MOL: A mai nap jár le a Dana Gas moratóriuma. Nagy kérdés, ad e a piacra. Szerintem most nem, és ezért én inkább felfelé várom. Aki bátor volt és bele mert venni 16.200 Ft vagy alatta, 17.000 Ft körül realizálhat, és akkor papír nélkül futna neki a jövő heti eredmény közzétételnek.

Richter: Itt is eredményre várunk. Ha a vételi árfolyamokon 1.000 Ft nyereség már legalább megvan, eladnék ugyanolyan sávosan, mint ahogy remélem vették is. A MOL-ra is, meg a Richterre is igaz, hogy az osztalék egy plusz ajándék az esetleges árfolyam emelkedés mellett.

PannErgy: Na azért csak összejött ez az átadás. Nyilván a jó működés egy hosszabb folyamat eredménye lehet, és aki ugye nem full pénzzel ül benne, minek izguljon? Játék ez kérem, nem véresen komoly. (Persze teljes pénzzel már más a helyzet, de aki ilyen papírba teljes pénzzel ül, az meg is érdemli). Ugye kedves fórumozók? Lazítsanak az örökös aggódás helyett, és ne veszítsék el a hitüket, mert akkor talán a pénzüket sem fogják.

Nemzetközi részvényeket nem nagyon figyelnék ilyen áron, de aki nagyon akar valamit csinálni, egy esetleges 8.500 pontos DAX értéknél megshortolhatja. Talán.

Devizapiaci „piócák” 295 Ft vagy alatta óvatos longokat építhetnek EUR/HUF-ban, 300 Ft vagy felette pedig inkább shortoljanak be. „Kis”nyugdíjasok 1,23 felett shortokban, 1,22 alatt pedig longokban gondolkodjanak az EUR/CHF párban. Az EUR/USD továbbra is olyan mit az időjárás, vagy megfagysz, vagy megsülsz, de egy biztos, mindig te szívod meg! Kéretik így hozzáállni ehhez a devizapárhoz!

Amióta Sanyi bácsi jó gazdája az OTP eurós kötvényeknek, minden speki az euróját ebbe ruházná be! „Ne felejtkezzenek meg a szegény Lázárrul”, mint ahogy manapság elfelejtkezünk a MOL Magnóliájá”rul”!

Az izomláz és egy adag felajánlani való vér legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr825287560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása