Családi nap

 2013.05.15. 08:36

1994 óta a mai nap az ENSZ kezdeményezésére a család nemzetközi napja. Ha a piacokat nézzük, azt látjuk, jó ideje nagy kupleráj van ebben a családi fészekben. Olyan érzése van az embernek, mint amikor a nagycsalád körül üli a vasárnapi asztalt, hullik az étel az asztal alá, leeszik az abroszt, de senki sem foglalkozik vele, hiszen amíg van étel az asztalon, addig minden van, tömik két pofára, amit meg tudnak fogni, meg lehet enni. Az, hogy zsíros kenyér, vagy libamáj van az asztalon, teljesen mindegy, éhes gyomor nem válogat. Ezt az „éhséget” látom most a piacokon, amit elfed a racionalitás, mégpedig azért, mert nem látszik ki a nyomtatott pénzhegyek mögül. De egyszer lefogy az asztalról az étel, és ha nem süt-főz senki újat-újra, akkor lesz éhezés az asztal körül. De ki lesz, aki rosszabb időkre gondolva, spájzol, nemcsak eszik? Ezt dönti el majd az idő… 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Vegyes eredmény, ami szerintem kevésnek tűnik, hogy átszakítsa az 5.000 Ft-os gátat. Továbbra is realizálnék, vételekkel várnék. (E-8 nap május 30.)

 

MOL: Örömmel tölt el, hogy az eredményt követően inkább emelkedés következett be, ezt arra ki lehet használni, hogy az olcsóbban (15.700-16200 Ft körül) vásárolt papírokat nyereséggel el lehet adni 17.000 Ft körül. Ha tovább menne 17.300-17.500 Ft közé, adjanak még bele. Ha ez így van, kit érdekel mikor ad a Dana Gas? Most még nincs gáz. Sőt, ha realizáltunk, csak hagy adjon, vissza lehet venni olcsóbban! Talán… (E-8 nap május 27.)

 

Richter: 33.500 Ft vagy alatta vétel, 35.000 Ft vagy felette eladás. Minden más esetben kivárnék.

 

PannErgy: A „híd még túl messze van”. De reménykedjünk benne, hogy egyszer elérkezünk a rózsaszínben pompázó „hídhoz”, és át lehet rajta menni. Kis csomaggal továbbra is játékban lennék benne.

 

Danubius: Szépen, szélárnyékban erősödget. Továbbra is spekulálnék egy estleges kivezetésre. Persze itt sem all-in, mert aztán  hirtelen tarkón ból-in(t).

 

Mivel a nemzetközi részvénypiacok valahol a Mount Everest tetején vannak (nem oxigén kellett hozzá, csak egy pár raklap ingyen pénz), onnan inkább lefelé van út, így a külföldi papírokkal várnék. Persze egyedi részvény sztorik lehetségesek. Esetleg extrém magas szinten, 8450-8500 pont környékén bepróbálkoznék DAX shortba.

 

Devizapiaci családtagoknak 293 Ft vagy alatta EUR/HUF longokkal csapnám el az éhséget, 297 Ft vagy felette pedig shortokat nyitnék benne. Ha rendkívüli esemény nem fut be a CHF piacán, akkor a jelenlegi 1,245 feletti szinteken óvatosan shortokat keresnék. Az EUR/USD meg továbbra is bizonytalan, mint kikerülésünk a túlzott deficit eljárás alól.

 

Itt a tavaszi jó idő, higgye el, eurójának az OTP euró kötvény a nyerő! (kötvénytípustól függően akár kisebb csomagokban is, a lehetőségekről érdeklődön brókerénél) Aranylóan süt a nap egy-egy vihar után, de ha nyugodtan akar aludni, a feje legyen MOL Magnólián!

 

Az izomláz és egy családi állatkerti belépő legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr95301059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása