Féktelenül...

 2013.05.29. 08:41

 Három éve, a mai napon halt meg Dennis Hopper. Kivételes tehetséggel alakította a filmekben jellemzően a negatív szereplőket. Bár szerepelt a szelíd motorosok, valamint az Apokalipszis Most-ban, azt gondoltam, a címben szereplő film jobban kifejezi a jelenlegi piaci helyzetet. Hiszen mit csinál most a piac? Emelkedik. Hogyan? Féktelenül. Ömlik a forró, ingyen pénz a piacokra. Hogyan? Féktelenül. Nem eshet le a lendület, mint azon a bizonyos buszon a sebesség, mert akkor robban a „bomba”. A nagy kérdés az, a piacokon mi lesz a detonátor? Bár a FED mintha gondolkodna a nyomdai játék visszafogásán, amíg konkrét dátum nem hangzik el, a féktelenség fennmaradhat. Továbbra is egy német választási bonyodalom, vagy egy elvesző amerikai „A” betű lehet egy piacfordító esemény. Meg persze az, amit jelenleg nem látunk előre. Itthon ma minden szem 14 óra körül Brüsszelre vetül, ahol megtudjuk, hogy a júniusi ülésre javasolják-e Magyarország kikerülését a túlzott deficiteljárás alól, és ha igen milyen feltételekkel. Ha ez megtörténik, bízzunk benne, hogy vezetőink ezt higgadtan kezelik, és nem politikai haszonszerzésre használják ki egy esetleges „választási” költségvetéssel, hanem a lehetőséggel élve erőteljesebben elkezdik a hosszú évek (évtizedek) óta szükséges struktúrális reformok erőteljes megvalósítását. Mert ha nem ez történik, hosszabb távon lemaradunk a jól sáfárkodó országok mögött. Végérvényesen, féktelenül…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Akik az elmúlt két évben benne ragadtak a papírban, azoknak öröm lehet a jelenlegi árfolyam. Használják is ki arra, hogy ki tudjanak szállni a papírból. A mai nap forog utoljára osztalékszelvénnyel.

 

MOL: Már osztalékszelvény nélkül kereskednek vele tegnap óta. Ha 16.250 Ft körül sikerül venniük, vegyenek belőle egy csomagot, és ha tovább esne, sávosan vásárolják tovább.

 

Richter: Még van idő megvenni osztalékszelvénnyel. Ennek ellenére akinek a jelenlegi szinten nyereséges a papírja, realizálhatja is. Esetleges korrekcióban 1.000 Ft –os esésenként vételre javasolt hosszabb távra, nagyobb portfóliókba.

 

PannErgy: „Téli” álmát alussza tavasszal, meg szerintem nyáron is fogja. Ne csüggedjenek, a következő fűtési szezon előtt meg fog mozdulni. Addig meg kitartás. Ugye nem teljes pénzzel spekulálnak benne? Akkor meg minek a para?

 

EGIS: Szépen emelkedett. Az alacsony forgalom továbbra is nehézzé teszi nagyobb csomagok vételét. Akinek nyereséges, folyamatosan realizálnék. Valamint akik régóta magasabb szinten beleragadtak, azok is figyelhetik a kiszállási lehetőségeket.

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra sem erősíteném a vételi oldalt. Maximum a múltkor említett 8.500 pont körüli szinteken óvatos DAX shortokat keresnék, valamint szemezgessék a hazai vagy nemzetközi nyaralási lehetőségeket.

 

Devizapiaci fékteleneknek továbbra is a sávos eur/huf long tanácsolt. Érdemes figyelni az EUR/CHF shortokat 1,26 közelében. Az EUR/USD meg egy féktelen vad partira hasonlít, ahol az ember sohasem tudja, hol lesz és mit csinál a következő pillanatban. Úgyhogy csak óvatosan vele.

 

Ha eurójukkal nem akarnak féktelenül bánni, jobb vele OTP euró kötvényre pályázni! Ha az olajjal sem akar féktelenül bánni, vegyen MOL Magnóliát, nem fogja megjárni!

 

Az izomláz és a Féktelenül DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr605331716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása