„Engedjen vissza a gátra Virág elvtárs! A Duna vízszintje tovább emelkedik! Az élet nem habos torta Pelikán!” A természet mindig nagyon szépen jelez. Ahogy az életben az elmúlt időszakban megnőtt az időjárás szeszélyességének valószínűsége, kiszámíthatatlansága, úgy jellemzi ez a kiszámíthatatlanság a piacokat is. Ahogy egy jelentősebb csapadékhullám hihetetlen áradáshoz vezetett, a piacokon is egy hirtelen bekövetkező negatív piaci esemény jelentős eséshez vezethet. Ahogy a valóságban, úgy a piacokon is a megelőzés a legfontosabb. A jelenlegi helyzetben egyre inkább kerüljenek elő a stop megbízások, amelyek megakadályozzák a nyereség teljes visszaadását, ahogy a gát megakadályozza a víz kiöntését.  Aki pedig nincs éppen pozícióban, keressem magának egy közeli gátszakaszt, és longolja meg a homokzsákot…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Hiába az „ürgebőrbe varrt rádiók”, meg a „békaemberek”, 5.250 Ft felett már nincs elég térerő. Vételekkel még továbbra is várnék, még ha az általam hőn áhított 4.000 Ft körüli szint még mindig igen messzinek tűnik egyelőre, aki nagyon bátor akar lenni, az 4.400-4.500 Ft körül egy csomaggal óvatosan közelebbi kapcsolatba kerülhet.

 

MOL: Aki folyamatosan nyomon követi az írásokat, annak mostanában szerencséje van, és úgy néz ki a szörfdeszkával az olajhullámot meg tudja lovagolni. Aki 16.250 Ft körül újra belevett, 17.000 Ft körül realizálhat is. 16.0000 Ft alatt pedig további sávos vételek javasoltak.

 

Richter: A mai nap az utolsó nap az osztalék megszerzéséért. Aki szeretne osztalékot kapni, ma még megveheti szelvénnyel. Aki nem az osztalékra gyúr, annak esésben vétel javasolt hosszabb távra.

 

PannErgy: Továbbra is egy csomaggal benne lennék, aztán beraknám a fiókba, és majd a téli fűtési szezonban ránéznék. Addig meg fölösleges idegeskedni miatta, meg hülyíteni egymást a fórumon. Aki ilyen papírt vesz az tudja mire kell figyelni: Sohasem szabad teljes pénzzel belevenni, és a nyerési esély dupla vagy semmi.

 

Danubius: Akik eddig kitartottak tartsák még, továbbra is spekiznék rá, kis csomaggal.

 

Nemzetközi részvénypiacokon továbbra is inkább csak DAX shorton gondolkodnék, ha még nem adtak bele 8.500 pont körül.

 

Devizapiaci árvízi hajósok remélem a múlt héten sávosan bezsákoltak 286 Ft-ig az EUR/HUF longokból, és ki is dobták 295 Ft-on vagy felette. A jelenlegi helyzetben továbbra is vagy 290 Ft illetve alatta longokban gondolkodnék, 297 Ft vagy felette meg sávosan óvatos shortokat nyitnék. A profitot meg folyamatosan realizálnám. Elég nagy „hullámokat vet” mostanság a piac. Az nyugdíjas szekció 1,25-1,26 körül shortolhatja az EUR/CHF-t, 1,23 vagy alatta pedig longokban gondolkodhat. Az EUR/USD pedig mint az árvíz, nem tudod mikor jön, meddig marad, mikor megy. Úgyhogy csak óvatosan vele.

 

Ha eurójával nem akar elúszni, Önnek OTP euró kötvényt kell vásárolni! Ha nem akar pénzében buzgárral találkozni, megéri a zsákba MOL Magnóliát pakolni!

 

Az izomláz és egy homokzsák legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr795344902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása