E.T.

 2013.06.12. 08:51

A mai napon, 31 éve mutatták be az E.T. a földönkívüli című filmet. Szerintem nagyon sok akkori gyerek szerette a filmet, meg szeretett volna olyan BMX-t, amivel a fiúk menekültek a felnőttek elől. Párhuzam vonható le a film, és a ma tőkepiaca között. Hiszen a film végén E.T. lassan hazakészülődött, ahogy a ma tőkepiacán is lassan hazakészülődik a tőke, azáltal, hogy a FED a pénznyomtatási folyamat végére készül. Ennek megfelelően egyre hektikusabbá válik a piac, hiszen senki sem tudja, mikor és milyen ütemben tűnik el a „forró pénz” a piacokról, ahogy a gyerekek is szomorú izgalommal várták, hogy visszajöjjön E.T.-ért az űrhajó, hiszen bármennyire megszerették, mégis el kell mennie. A piac is nagyon megszerette az elmúlt időszakban az olcsó pénzt, de ez az élet rendje, az ingyen pénz is előbb-utóbb hazatér. Az, hogy mekkora „élmény” marad a kaland után, azt most nehéz megjósolni, de egy biztos, ha hirtelen sokan akarnak beszállni az űrhajó egyetlen ajtaján, abból nagy tülekedés lesz, és előfordul, hogy valaki lemarad…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: A képlet továbbra is egyszerű. Vételekkel szerintem nem, eladásokkal viszont inkább kell foglalkozni. Ha a forró pénz hazatér, az egyik olyan papír lehet, ahol nagyobb negatív árfolyam korrekció lehetséges. Az, hogy ez mikor következhet be, na ez ami még az űrbe vész…

 

MOL: Remélem, megint nincs Mol részvényük, így két hét alatt két jó körük lehetett. Továbbra is 16.250 Ft körül vennék, illetve ha tovább esne, tovább venném, 17.000 Ft vagy felette meg sávosan eladnék. Olyan barca-s a papír. Tiki-taka…

 

Richter: A papír jó, hosszabb távra is tartanám portfóliókba. 35.000 Ft alatt 1.000 Ft-os sávokban vásárolnám. 1.000 Ft-os profittal pedig realizálnám a nyereséges részét.

 

Danubius: Spekiknek kis csomaggal továbbra is elfér a portfóliókban.

 

PannErgy: Kis csomaggal itt is el lehet ücsörögni benne a következő fűtési szezonig.

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra is kivárnék, persze egyedi részvény sztorik lehetnek, de alapjaiban inkább korrekcióra érett a nemzetközi piac. Is. Akinek meg van Dax shortja 8.500 pont körül, tartsa meg.

 

Devizapiaci ufólesők most nem potyalesők, viszont az elmúlt héten két-három jó körük lehetett az EUR/HUF devizapárban. A képlet továbbra is az, hogy 295 Ft felett, közel a 300 Ft-hoz, vagy azon túl, short nyitások sávosan, ha kicsit fordul, és nyereségesek a pozíciók,akkor meg realizálás. EUR/CHF-ben pedig, ha 1,225 közelébe érne a devizapár, kezdjék meg az űrhajók sávos megtöltését. Az EUR/USD meg talány mindenkinek, ahogy nap mint nap morfondírozik mindenki a földönkívüliek létezéséről.

 

Aki eurójával csillagokat akar látni, annak OTP euró kötvény rakétával kell járni! Lehozhatja magának a ragyogó Napot, ha pénzéből MOL Magnóliát tankol!

 

Az izomláz és az E.T. DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr935356894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása