„Nem lesz ennek jó vége…”

 2013.06.19. 08:46

Ha Móricz Zsigmond élne, a jelenlegi helyzetben tuti hogy multimilliomos lenne belőle. Miért gondolom ezt? Nem kellene semmi mást tennie, csak a Légy jó mindhalálig című művét nem filmre kellene vinnie, hanem „Szomszédok” hosszúságú tele-regényt kellene engedélyeznie. Hiszen amennyi pakkot kapnak az emberek manapság, az nem férne el filmbe. „Nyilas Misi” mostani pakkja szerintem mindenkit kellően meglepett.   NYESZ-, TBSZ számlatulajdonost, spekulánst, megtakarítót egyaránt. Fűnyírás a tőkepiacokon. Is. Remélhetőleg a „polgártársak" közül nem kezd senki  „elmúltnyócév-ezni”. Ha számolni tudnak, nem is fognak, mert ugye a mostani bejelentéssel a 16+6 % összesen már 22%, ami sajnos pont 2%-kal több,  mint ahonnan szerintem anno bölcsen 16%-ra csökkent a kamatokat és az árfolyamokat terhelő adók. Nem vagyok nagy kártyás, de ha jól emlékszem, XVI-ra max. egy V-ös lapot szabad húzni, mert úgy lesz XXI. XXII-vel bukta a mutatvány még a kártyában is. „...messze szálltak a szép mesék, mint a szappanbuborék, a zsebedből mindig csak kivesznek…” Örülök, hogy a gazdasági döntéshozók is szeretik a Bikini együttes zenéjét, de én a pénzpiacokat érintő döntések előtt a „Legyek jó” című számukat hallgatnám. Mert a „...körülvesz rengeteg éhes száj, és be kell tömni a réseket...” helyett mindenki jobban szereti hallgatni, legyen az egy egyszerű deviza spekuláns, vagy egy sima betétes kisnyugdíjas,  hogy „veri az élet, veri happy…”

 

Nézzük a piacokat:

OTP:  A héten hirtelen megugrott az könyvesboltok eladási slágerlistáján Joseph Heller 22-es csapdája című műve. Ki érti miért? Sajnos a véleményem nem változott. Vételek csak jócskán a jelenlegi szintek alatt. Ki tudja, ma este a FED Nyíltpiaci ülését követően hogy alakul a hangulat. Ben apó is a címbeli Bikini számot hallgatja-e a helikopteren, vagy jobban tetszik neki a „ Ha volna még időm” című sláger? Este okosabb lesz a piac. Talán. Esetleges nyereséges pozíciók zárása javasolt.

MOL:  „Széles tágas a tér”. Remélem kellően, hogy az olajpapír le tudja gyűrni külföldi jó prosperitásával a hazai megnövekedő terheket. 16.250 Ft körül szokás szerint belevennék egy csomaggal, további esésben további sávos vétel. Akinek meg még van olcsó, adja el nyereséggel.

Richter:  „Olcsó vigasz”. Nehogy valaki bedobjon egy Cavinton-t, és eszébe jusson még faragni kicsit a gyógyszerekkel kapcsolatban is. Amíg ilyen esemény nincs, 34.500 Ft körül első csomag vétele receptre felírva. 1.000 Ft-ként további vételi receptek beváltása javasolt.

Danubius: Mintha mostanában valakik a „mielőtt végleg elmegyek…” című számot hallgatnák a papírral kapcsolatban. Aki eddig kitartott a papírban, ne most adja fel a spekit.

 Nemzetközi piacokon továbbra is a kivárást, valamint a nyaralási „Közeli helyek(en)” kiválasztását javasolnám.

Devizapiaci törpecápák remélem kellően a hullámon ültek a múlt héten az EUR/HUF párban. Továbbra is 290 Ft körül az EUR/HUF longoknak énekeljék az „Adj helyet magad mellett” című nótát, 295 Ft felett, közel a 300 Ft-hoz pedig a shortokkal kezdhetik énekelni a „Megüssem, vagy ne üssem” című számot. Az EUR/CHF longokkal pedig 1,225 vagy alatta én a „ezt nem tudom másképpen mondani (szeretlek) című számot hallgatnám. Az EUR/USD párral kapcsolatban meg remélem, mindenkinek a fülébe cseng a „Nehéz a dolga a katonának ,nehéz a dolga…” refrén.

 

Ha arra gondol, „Csak dolgozni ne kelljen” akkor  eurójával OTP euró kötvényben termeljen! Ha ezt hallja „Szép vagy”, forduljon hátra, és gondoljon a MOL Magnóliájára!

Az izomláz és egy Bikini DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr595368348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása