Repül a nehéz kő…

 2013.06.26. 09:05

„Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg, ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg…” Ez a szöveg jutott eszembe tegnap, miután a Monetáris Tanács újabb 0,25%-os kamatcsökkentést hajtott végre. Immár 4,25% az irányadó alapkamat. Az igazán elgondolkodtató, hogy miközben például az ausztrál jegybanki alapkamat 2,75% a hazai illetve az ottani kamatkülönbözet már csak 1,5%. De míg az ausztrálok a befektetési kategóriában vannak, mi nyakig a ….. bóvliban. Ennyi lenne a különbség, 1,5% az a kamatfelár, amit a piac tőlünk elvár? Viszont elnézve a piacokat, kicsit olyan érzése van az embernek, mint egy szórakozóhelyen, amikor valaki füstöt észlel, szól a barátjának, hogy ideje lenne távozni, mert csak egy kis ajtó a kijárat. Az szól az ő barátjának, és azt veszi észre az ember, hogy szép lassan egyre többen indulnak el az ajtó felé. Kicsit ilyen hangulat van a piacon is. A FED meglebegtetett pénzjegynyomdai akciójának vége mintha ezt az effektust kezdené kiváltani a piacokból. Nálunk ez még hatványozottabban jelentkezhet, mert sokan vannak, kik kimennének gond esetén azon az ajtón, de az ajtó, ahogy közelebb érnek hozzá, egyre kisebb lesz…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Hát a „nagy nyomást” az ügyfelek részéről én sem bírtam, és egy kisebb csomaggal „szentségtörő módon” bele vásároltak teszt jelleggel 4.450 Ft környékén. Gratula nekik, jó is volt, el is adták. De öröm, hogy legalább idáig kibírták, és nem kezdtek el vásárolni sokkal feljebb. A véleményem továbbra is az, hogy aki izgalom nélkül akar OTP-ben ülni, az a jelenlegi környezetben 4.300 Ft körül vagy alatta vegyen bele egy csomagot. Aki viszont szükségét érzi egy jó adrenalin fröccsnek, az a fent említett 4.450 Ft körüli szinteken újra próbálkozhat. Felfelé meg, akinek kellő nyereség van rajta, ami mindenkinek más mértékű, realizálhatnak.

 

MOL: Remélem a 17.000 Ft körül eladott Mol papírok visszavétel formájában a számláikon pihennek 16.300 Ft vagy az alatti szintről. Jól van ez így. Ha tovább esik, sávosan vegyék tovább. 17.000 Ft környékén meg megint lehet realizálni.

 

Richter: Kezd vételi szintek közelébe érni a papír. 34.000 Ft alatt mindenképpen vennék belőle egy csomagot, és sávosan vásárolnék még bele 1.000 Ft-os esésenként. 1.000 Ft plusszokkal pedig realizálnám a nyereséget.

 

Danubius: Spekik továbbra is tartsák a pozíciójukat.

 

A nemzetközi részvénypiacon, ha 145 euró környékén látják a VW-t, egy óvatos vétellel próbálkozhatnak vele. További esése pedig további vételeket indukálhatna.

 

A devizapiaci törpecápák a múlt hét után remélem elégedetten hátradőlnek, jót szörföztek az EUR/HUF párban. Továbbra is 300 Ft körül a shortokat keressék, 292 Ft vagy alatta meg longoljanak. Az EUR/CHF pedig továbbra is a nyugdíjasok pályája, 1,225 vagy alatta la,la,la,la long. Az EUR/USD meg továbbra is maradjon meg az „idegrángásban szenvedő nagyhalaknak”.

 

Ha élvezni szeretné eurója értékét, vegye továbbra is az OTP euró kötvényét! A nyári melegben se gondoljon másra (sörkedvelők, persze a jó hideg sörre J), mint a MOL Magnóliájára! 

 

Az izomláz és Arany Toldija legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr785378553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása