Kovászos uborka…

 2013.07.03. 08:50

„Hozzávalók 10 főre

1 db 5 literes üvegre: 3,5 kg egyforma méretű uborka, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor kapor, 3 l víz,3 púpos ek só,1 ek ecet, 2 cm vastag kenyérszelet.

Elkészítés: A vizet a sóval felforraljuk, majd langyosra kihűtjük. (Literenként 1 ek só szükséges.) Belekeverjük az ecetet. Közben az uborkát előkészítjük. Egyforma, kisebb méretű (kb. 10-12 cm-es) uborkát használjunk. Egyrészt ez finomabb, másrészt jobban kitölti az üveget. Az uborkát megmossuk, a "szőrt" lesikáljuk róla. Két végét levágjuk. Most meg is nyalhatjuk, hogy biztosan ne legyen keserű - lehetőleg a levágott részt nyaljuk meg, ne azt, amit az üvegbe teszünk! Az uborkát behasítjuk előbb az egyik vége felől, majd erre derékszögben a másik vége felől is. Az üveg aljára tesszük a kapor egyik felét, és jó szorosan rárétegezzük az uborkát. Közbe-közbe dugjuk bele a fokhagymát és a maradék kaprot is. A kenyérszeletet megpirítjuk - így kevésbé fog szétmállani. Csurig felöntjük a sós vízzel, tetejére nyomjuk a kenyeret. Egy kistányért aljával lefelé ráteszünk, ezzel is benyomjuk a kenyeret a lébe. 2 napig érleljük a tűző napon. Ezután a kenyeret lehalásszuk és még 2-3 napig érleljük a napon. Átszűrt levével felöntve, hűtőben tároljuk, 2 hétig biztosan eláll. (Néha kicsit "pillésedik" az uborka felülete, de ez az állagán nem ront, le is moshatjuk róla.)”

Kedves befektetők, az előbbi receptet az interneten találtam. Tudom, sokféleképpen el lehet készíteni, ezért is olyan hasonló a piacokhoz, ahol szintén sokféleképpen lehet pozíciót felvenni, mindenkinek a szája íze szerint. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy érzésem szerint elkezdődik az uborkaszezon a piacokon, ha semmi rendkívüli esemény nem történik. Az előttünk álló két hónapban ennek megfelelően kereskedjenek. Inkább „kovi ubit” készítsenek. Hasznosabb, mint a semmi mozgásban a pénzforgácsolás…

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra is nagyon viszkető kezűeknek 4.500 Ft alatt egy csomag vétele talán kiváltja a kézkrémet. Nyaralni készülők nyugodtan 4.350 Ft környékére tegyenek be vételi megbízásokat. Soha sem lehet tudni, hátha öröm éri Önöket nyaralás után…

MOL: Remélem, egy újabb körrel lettek gazdagabbak, és pénteken a záró szakaszban megváltak a papíroktól. Ha így tették, akkor a mai kereskedésben, ha 16.300 Ft vagy alatta lesz, vegyenek bele újra.

Richter: A képlet itt sem változott, 34.000 Ft alatt, olyan 33.600 Ft körül egy csomag vétele, esésben további vételek, emelkedésben pedig 1.000 Ft-ként realizálás.

Danubius: A spekiknek a nyári melegben sem kell hőgutát kapniuk, ne dobják el a papírokat. Sőt segíthetik is, ha Danubius szállodába mennek el nyaralni.

A külföldi részvénypiacokra is igaz az uborkaszezonos gondolat. Ettől függetlenül, ha 145 euró környékén látnak VW részvényt kerüljenek közelebbi kapcsolatba vele.

A devizapiacokon a nyár ellenére nem változott a stratégia. A törpeuborkák 291-292 Ft vagy alatta EUR/HUF longokat keressenek, a nagyon bátrak egy kis csomaggal már 293 Ft körül is elmehetnek kaporért. Ha valami csoda folytán 298 Ft vagy felette látják az EUR/HUF párt, nyugodtan egy csomaggal shortolják meg, és sávosan további shortokat nyithatnak. Az EUR/CHF párra továbbra is a „nyugdíjasok” figyeljenek, 1,225 környékén longolják meg. Az EUR/USD pedig olyan, mint amikor a kovászos uborka készítő bizonytalan benne, kemény lesz-e az uborka, vagy „sikerül” puhává készíteni.

Ha nyereménynek nem egy nagy „uborkát” várna, jó ha a kovászolást eurójával OTP euró kötvényben próbálja! Portfólióját, hogy el ne rontsa, ízesítésként MOL Magnóliával sózza!

Az izomláz és egy nagy üveg kovászos uborka legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr225388865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása