GDP- a piac drogja

 2013.08.14. 08:39

 

Remélem, mindenkinek megvan a Ponyvaregényből az a jelenet, amikor John Travolta hazakíséri Uma Thurman-t. Thurman amíg a férfire vár, megtalálja a drogot, „felcsíkozza”, majd felszívja, és majdnem „megszívja”. Csak az adrenalin injekció segít rajta. A piac is, mint egy „drogos”, várja a következő adagját, a következő GDP adatot, amiből próbál „transzba” esni. Ha viszont „túllövi” magát, jöhet az adrenalin injekció, amit hol közgazdasági nyelven megszorításnak hívnak, unortodox nyelven pedig kiigazításnak. (pártsemlegesen mindenki választhatja ízlése szerint egyik vagy másik verziót). Mennyivel könnyebb volt évtizedekkel ezelőtt a hippi mozgalomban. Ott is volt egy ilyen mozaik szavas „dolog”, de ott csak „bélyeget” kellett nyalni, semmi mást nem kellett csinálni. A nyalás azóta is megmaradt, de hogy manapság mire cserélték le a bélyeget, azt diszkréten az olvasó fantáziájára bízom. De elég csak a GDP-től „betépni”? Aligha. Kicsit túlmisztifikálják ezt a mutatót, de ha mindenki ezt követi, mit lehet tenni? Önök, a fantázia birodalmában próbálják meg megálmodni a 9 órai magyar GDP adatot, illetve a délelőtti európai GDP adatokat. Bizakodom, „transzba” esnek tőlük, nem a gödörbe…

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Csak egy napot kell várni a gyorsjelentésére. Mindegy milyen lesz, én a jelenlegi szinteken inkább eladó lennék, mint vevő. Venni 4.150 Ft vagy alatta vennék csak. Túl sok a hajcihő manapság a honi bankszektorban, ez szerintem nem észak felé viszi az árfolyamot a közeljövőben, és akkor még a külföldi piacok meg sem fordultak. Mi lesz akkor…

MOL: Az eredmény szerintem annál jobb, hogy 16.000 Ft alá essen, annál viszont gyengébb, hogy kitörjön a 17.000 Ft körüli szint fölé. Mi marad ilyenkor? A tiki-taka. Barcelona rajongók előnyben. 

 Richter: Ha az MSCI index-be vissza tudna kerülni, akkor látótávolságba kerülhetne a 4.000 Ft is. Addig inkább óvatosan vele, viszont esésben, 3.450 Ft körül vagy alatta vegyenek bele.

Nagy portfólióba hosszabb távra vennék 11.000 Ft vagy alatta ELMÜ részvényt, és várjanak egy jó kis „áramütésre”. Kis csomaggal továbbra is tartsanak ki a Danubius és a PannErgy papírjaiban.

A nemzetközi piacokon továbbra is a DAX shortot keresném, illetve óvatosan az amerikai indexeket is kezdeném shortolni, de csak igen kicsi csomaggal, hosszú távú pozícióként, a „játék” kedvéért.

Devizapiaci „függőknek” 300 Ft vagy felette sávos EUR/HUF shortokat kívánok, esetleg egészes 310 Ft-ig, persze csak ha elmegy odáig. „Kemény anyagosoknak” óvatos USD/HUF longok javasolhatóak 222,5 körül vagy alatta, ha a múltkoriakat kicsukták nyereséggel. A nyugdíjas szekció akár realizálhat is 1,24 körül az EUR/CHF longokkal, és újra visszaállhat 1,23 alá. Az EUR/USD-re vigyázzanak, mint a „túladagolással”, mindig „rosszkor jön, és szarul esik,tuti”.

Azért hogy eurójával egyensúlyban legyen az adaggal, vegyen OTP euró kötvényt egy csomaggal! Ha fekete olajos mámorra vágyik, akkor Ön MOL Magnóliával álmodik!

Az izomláz és egy makró könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr425460041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása