A hosszú hétvége legnagyobb piaci eseménye, hogy miniszteri nyilatkozat szerint felmerült a Dunaferr-re egy esetleges állami vételi ajánlat. Rövidtávon biztosan munkahelyeket mentene meg, de a kérdés csak az, meddig? Hiszen abban csak bízni lehet, hogy mielőtt ez a dolog valakinek a fejéből kipattant, „Mágnás” Miskát tájékoztatták az európai acélipar válságáról, ahol 30% körüli a kapacitás többlet a kereslettel szemben, és a helyzet nem azt mutatja, hogy ez gyorsan javulni fog. Azért mielőtt beüt a tuti üzlet, javaslom megnézni ezt a videót, nehogy szűk legyen az a kék dolmány: (https://www.youtube.com/watch?v=lQjNSdy44Cs) Nagyon csúnyán nézne ki, ha majd az állam küldené el ezeket a dolgozókat kicsit később, amikor már a vállalat szép lyukat olvasztott a költségvetésbe. (Mivel az eseményeket pénzpiaci oldalról közelítjük meg, a Dunaferr és Dunaújváros környéke kombó ”választópolgár paritással” nem foglalkozunk) A Dunaferr-nél nagyobb, tőkeerősebb cégek (Arcelor-Mittal, US STEEL) európai vállalatai is szenvednek, nehéz látni most egy államosítás hosszú távú pozitív hozadékát. (Szerintem a MOL vétel sokkal jobb üzlet volt hosszú távon, és a Dunaferr helyett az államnak 1 % INA részvényt kellene venni, ha már költeni akar, akár „arany”áron is) Esetleg lehetne belőle tőzsdei cég is a BÉT-en, nem? Hacsak nem újra a vas és acél országa leszünk („magyar „parasztnak” magyar vaseke, de a föld business mellett szántani azt már megtanultatok-e?”) , viszont akkor meg Bástya elvtárs és Virág elvtárs röhögi majd szét magát. Valaki nagyon megizzadhatott a meleg hengermű környékén… Az indiai és indonéz jegybanki intervenció, vagy egy esetleges újabb görög mentőcsomag már fel sem tűnik senkinek.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra is azt gondolom, hogy a vételekkel minimum 4.150 Ft-ig várni kellene. Aztán 4.000 Ft-on meg esetleg sávosan lejjebb. Emelkedésben meg mindig elhozni a profitot. Nem beleülős manapság a piac.

MOL: Itt is marad a tiki-taka. (nem is volt olyan vészes a hétvégén a BarcaJ) 16.000 Ft környékén venni, 17.000 Ft körül meg eladni. plusz-mínusz egy-két száz forint belefér.

Richter: Venni csak jóval olcsóbban venném, ha lesz ott valamikor mostanság 3.500 Ft vagy alatta. A 3.700 Ft vagy feletti szinteken inkább realizálnék.

Danubius: Jó lett az eredmény, továbbra is spekiznék benne kisebb csomaggal.

Nemzetközi piacokon ma jelenik majd meg a múltkori FED ülés jegyzőkönyve, ami alakíthatja a piaci mozgást erőteljes kilengések felé. Továbbra is óvatos DAX shortokban gondolkodnék 8.400 pont felett.

Devizapiaci olvasz”sztárok” óvatos EUR/HUF shortokat nyithatnak 300 Ft-tól, de legyen pénz akár 310 Ft körüli shortok nyitására. „a pénz sohasem alszik , ne tegye ezt Ön sem, legyen mindig résen, akkor nyerhet szépen”. A nyugdíjas fronton 1,23 alatt nyissanak EUR/CHF longokat sávosan. Az EUR/USD párt meg hagyják meg a profi olvasztároknak, nehogy az Önök „fülébe” kerüljön a forró anyag.

Ha nem akarja, hogy eurója elolvadjon, hagyja, hogy OTP euró kötvényben parkoljon! Ha eurója kibírja a forró olajat, vegye fel vele a MOL Magnólia fonalat!

Az izomláz és egy Dunai Vasmű gyárlátogató jegy legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr15469158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása