Fegyver.Be?!

 2013.08.28. 09:19

1990-ben a mai napon meglepetésszerűen begyűjtötték a korábbi rendszer szolgálaton kívüli rendőröknél, katonáknál, vállalatvezetőknél kint lévő önvédelmi fegyvereket. Bár manapság ilyen meglepetésszerű begyűjtésre nincsen mód, de a piacon is folyamatosan megy az agyalás, mikor kell begyűjteni az „önvédelmi” fegyvert. Leszámítva az aktuálpolitikai, rapid piaci eseményeket, az elmúlt időszak, egészen a szeptemberi FED ülésig arról fog szólni, hogyan döntenek az amerikai jegybankárok, a „fegyverek” begyűjtésével kapcsolatban. Valamikor el kell kezdeni az ingyen pénz kivonását a piacról. Azt látni, ez miatt egyre feszültebb a hangulat, és minél tovább húzódik annak kimondása, „most kezdjük”, annál nagyobb hisztériát okozhat a piacoknak. Főleg, ha ez egybeesik esetleg egy politikai problémával, konfliktussal. „Szép” ősz elé nézünk annyi szent…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Lassan közeledik a 4.150 Ft-os szinthez, itt egy csomagot vennék, majd 4.000 Ft illetve esetleg alatta sávosan gyűjtögetném. Profit esetén meg egyből realizálnék.

MOL: Bár megint 16.000 Ft alá zárt, és a szíriai helyzet nem tesz jót neki rövidtávon, ennek ellenére gyűjtögetném sávosan, és itt is, ha 17.000 Ft közelébe érne, realizálnék.

Richter: Bízom abban, hogy novemberben visszakerülhet az MSCI indexbe. Ezért is, nagyobb portfóliókba 3.500 Ft körül, de alatta mindenképpen venném, tartanám.

A nemzetközi részvénypiacon ha adtak DAX shortokat 8.400-8500 pont körül, tartsák még egy darabig, a külföldi részvények vásárlásával kivárnék, hátha jön egy korrekció, ahol alacsonyabb szinteken lehet vásárolni.

 

A devizapiaci „fegyveresek” továbbra is óvatosan, sávosan 300 Ft vagy felette nyissanak EUR/HUF shortokat, viszont figyeljenek rá, hogy akár 310 Ft-ig is elmehet rövid távon, kedvezőtlen nemzetközi hangulatban, úgyhogy legyen pénz esetleges finanszírozásra, pozíció nyitásra. Valamint figyeljenek oda, lesz-e sávváltás a forint piacán, hiszen a tegnapi újabb, 0,2%-os kamatvágás lassan elolvasztja a magyar kötvények hozamelőnyét. Az EUR/CHF longok gyűjtésére kedvező a hangulat, 1,23 alatt sávosan veszegessenek. Most talán tudnak venni. Aki kicsit jobban szeretné átmosatni a vérét az adrenalinnal, az USD/HUF párban is „lövöldözhet” 222 Ft körül longot, 227 Ft vagy felette shortokat célozva. Az EUR/USD továbbra is csak a hét mesterlövész vadászterülete legyen.

Aki eurójával nem akar a piac céltáblája lenni, annak OTP euró kötvényt célszerű venni! Ha viszont Ön is kapható egy kis „célozgatásra”, irányítsa euró fegyverét a MOL Magnóliájára!

 

Az izomláz és a Volt egyszer egy Vadnyugat DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr25481563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása