Vigyázz! Kész! Tűz?

 2013.09.04. 08:36

A tegnapi nap híre az volt, hogy az amerikai elnök azonnali szavazást kért a Kongresszustól a szíriai katonai beavatkozásról. Ne legyenek illúzióink, miután a republikánus házelnök is támogatásra szólította fel párttársait. Nem véletlenül. A texas-i fegyvergyárosok általában republikánusok. Obama nagy sietsége mögött még egy dolog húzódhat meg. „Kémeink” szerint egy későbbi időpont azért nem jó, mert az elnök a Tomahawk rakéták helyett először egy „sokkal veszélyesebb” fegyver bevetésére készül, csak Norris később nem ér rá. Hiszen aki „elszámol a végtelenig… kétszer”, pillanatok alatt leszámolhat a szíriai vésszel. :) („Harci törvények: 1) ne húzz elő kést ha pisztoly-harc lesz 2) ne húzz elő pisztolyt ha Chuck Norris -harc lesz”.) A háború zaja, ha rövid, akár pozitív is lehet a tőzsdékre. A negatívum a menet közbeni problémák, elhúzódó megoldások miatt szokott bekövetkezni. Valamint ne feledkezzünk meg a FED e havi döntéséről sem, nagy kérdés, lesz-e likviditásszűkítés avagy még nem áll meg a pénzjegynyomda? Sok dolog ez egyszerre, ezért óvatosan közelítsük meg a piacot. Hiszen csak „Chuck Norris tudja a PI utolsó számjegyét”… 

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Ahhoz, hogy lemérjük milyen a hangulat a piacon, elég megfigyelni, milyen környezetben nyilatkozik Sanyi bácsi. Amikor minden a maga medrében halad, és jó a hangulat, legtöbbször gyerekek körében láthatjuk (el kell ismerni filantróp tevékenységét a gyerekek irányába), esetleg velük focizva. Manapság többször is szerepelt a médiában. Viszont gyerekek még a környékén sem voltak. Úgyhogy csak óvatosan a piaccal, óvatosan a papírral. 4.150 Ft alatt viszkető kezűek egy kisebb csomagot vehetnek, de inkább szívesebben szállnék be 4.000 Ft körül vagy alatta. A devizás mentőcsomag majd irányt mutat. Viszont ilyenkor a gólyák is dél felé repülnek…

 

MOL: A piac mindig arra megy, amelyik irányba kevesen várják. Az olajpapírt mindenki inkább a gólyákkal látják manapság szívesen, tehát merre fog menni? Piaczárás után jelentett be egy újabb mezőeladást. Plusz az emelkedő olajár… Én továbbra is tartanám a meglévő papírokat, 16.000 Ft körül vagy alatta esetleg vennék még, és ha szerencsével 16.800-17.000 Ft körülig emelkedik, realizáljanak.

 

Richter: Picit előbb indult el, köszönhetően az MSCI index-el kapcsolatos hírek miatt. Ha valami miatt esés lenne a papírban, nagyobb portfóliókba 3.600 Ft vagy alatta is vehetnek már belőle. Persze olcsóbban még jobb lenne, de…

 

 Spekulatív papírokkal kapcsolatban nem változott a vélemény, tartsanak kisebb csomag PannErgy-t illetve Danubius-t.

 

A nemzetközi részvénypiacon inkább a kivárást javasolnám, persze a NOKIA-hoz hasonló egyedi sztori lehetséges. Akinek van DAX shortja, tartsa még.

 

A devizapiaci lövészek figyeljenek továbbra is a múltkor már említett EUR/HUF sávváltásra. Ennek ellenére ha kifogyott a Neutrogena kézkrém, és nem csillapodik a kezek viszkető érzése, 303 Ft körül adhatnak EUR/HUF shortokat, de legyenek felkészülve egy esetlegesen 310 Ft-ig elmozduló árfolyamra, illetve újabb pozíciók nyitására, finanszírozására. 230 Ft körül vagy felette óvatos USD/HUF shortokat is nyithatnak. Amint viszont nyereség van rajtuk, realizáljanak, vagy használjanak követő stop megbízást. AZ EUR/CHF nyugdíjas klub továbbra is várja az érdeklődőket 1,23 alatti sávos long beszállókkal.  Az EUR/USD pozikat meg hagyják csak Norris-ra.

 

Aki az euróját fegyverek zaja mellett is biztonságban szeretné tudni, annak OTP euró kötvényt kell vásárolni! Emelkedik a fekete arany ára, vessenek egy pillantást a MOL Magnóliájára!

 

Az izomláz és egy Chuck Norris viccgyűjtemény legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr395494556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása