Orosz?! Rulett?

 2013.09.11. 09:06

Rulettet játszanak, csak nem tölténnyel, hanem tomahawk rakétával és vegyi bombával. Pattanásig feszült helyzet van, de mégsem kerültünk előrébb a megoldással. Kicsit olyan a helyzet, hogy az orosz medve húzogatja az amerikai oroszlán bajszát. (gyenge is ez az oroszlán, meg pénztelen is, viszont mi történik, ha az állatvilágban egy „csendőr sem lesz”?) Nehéz dolog, nem csak politikailag, gazdaságilag is. A piacok meg teljes készültségben várják az eseményeket, most éppen egy kis örömködés van a támadás elmaradása, csúszása miatt. De pillanatok alatt változhat a helyzet, plusz a jövő héten minden szem a FED-re szegeződik, aki szintén valamiféle orosz rulettbe kezdhet bele egy esetleges „pénzjegynyomda” fékezéssel. A német választásokról nem is beszélve. Tehát kedves befektetők, szárazon a „puskaporukkal”, ha van nyereséges pozíciójuk, egyből vigyék el a nyereséget, dőljenek hátra és partvonal mellől figyeljék az eseményeket.

  

Nézzük a piacokat:

  

OTP: Akinek sikerült az elmúlt napokban 4.100 Ft környékén belevenni, az egy emelkedő hullámban 4.300 Ft vagy felette vigye el a nyereséget. Lesz még alkalom visszaszállni, szerintem idén még fog 3-al kezdődni az OTP árfolyama.

 

MOL: Bár nagy a bizonytalanság papíron innen, papíron túl, aki 16.000 Ft körül vette üljön benne, ha lenne egy emelkedés 17.000 Ft környékére, adják el, ha esne sávosan vegyenek még hozzá.

 

Richter: Talán felcsillan a remény, hogy 3.600 Ft vagy alatta egy csomag vételére lehetőség lesz. Ha így van, vegyenek bele, és ha tovább esne, 3.450 Ft körül növeljék a darabszámot.

 

A nemzetközi részvénypiacon, az egyedi részvény sztorikat leszámítva inkább még mindig kivárnék, valamint 8.400 pont felett sávosan DAX shortokat nyitnék.

 

A devizapiaci rulett is forog tovább. Aki a múlt héten 300 Ft felett nyitott EUR/HUF shortot, az el is viheti a nyereséget, és óvatosan megfordíthatja a pozíciókat, ha 297,5-298 Ft körül tud venni. 295 Ft-nál meg még vegyenek. Mivel én inkább dollár erősödést várnék, a jelenlegi 226 Ft körüli szinteken vehetnek egy csomag USD/HUF longot, 224 Ft körül, esetleg alatta vehetnek még rá. A nyugdíjas szekcióban 1,24 felett óvatosan nyithatnak EUR/CHF shortokat, 1,23 vagy alatta meg csukják majd ki és fordítsák meg. Az EUR/USD a devizapiaci orosz rulett plusz. Nem egy töltény öt hely, hanem egy hely öt töltény. Ne kísértsék benne a szerencsét.

 

Aki eurójával igazi „bombája” vágyik, az OTP euró kötvényekkel „csatázik”! Ahhoz hogy legyen „manija” a csatákra, fektessen be előbb a MOL Magnóliájába!

 

Az izomláz és egy zseton legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr715506901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása