Gondolom tegnap több kereskedő kapott ilyen telefonhívást az EGIS vételi ajánlat után. Igen, valószínűleg a „profik” is kiszámolták, mi lett volna „ha” hétfőn vesznek EGIS-t. Igen, de miért nem tették meg? Akinek volt, van EGIS részvénye, gratula neki, a kitartásért, amit ennek a nagyon jó, de az elmúlt időszakban igencsak lecsökkent likviditású papír tartása jelentett. Nincs más hátra, mint másra fókuszálni, máshol keresni a szivárvány végén a kincset. Az elkövetkezendő időszakban ismét a tengerentúl eseményei fogják meghatározni a kereskedés irányát, hangulatát, amíg a „plafon ér”…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Nincs nagyon erő a papírban, legalábbis ez látszik. Továbbra is csak 4.100 Ft vagy alatta vennék bele kezdésként, további esésben pedig további vásárlásokkal növelném a pakkot. A jelenlegi szinteken, vagy ha még tovább tudna emelkedni, inkább kiszállnék belőle, nyereséget realizálnék.

 

MOL: Itt a jelenlegi 16.000 Ft körüli szinteken mindenképpen vásárolnék belőle, további esésben további csomagokat vennék. Ha esetleg elindulna felfelé, 16.600-17.000 Ft körül meg realizálnék belőle.

 

Richter: Az, hogy venni kell, az biztos, az, hogy most, ez ami nem biztos. Ha egy korrekciós köszöntene a piacokra, és le tudna esni 3.600 Ft vagy alá, mindenképpen elkezdeném nagyobb portfóliókba vásárolni.

 

PannErgy: Szépen csorognak a pályázati pénzek, a vélemény nem változott, akinek van, üljön rajta, akinek meg nincs, egy kis csomaggal vegyen bele. Az idei év lesz az első, amikor már „dolgozik” a miskolci projekt is.

 

Danubius: Itt is tartanék egy kis csomagot belőle, az EGIS részvénye szolgáljon jó példaként a spekulánsoknak.

 

Bár egyelőre nem az általam várt irányba megy, de továbbra is spekulálnék DAX shortban. A kockázatot a pozíció nagyságával tudják csökkenteni.

 

Devizapiaci törpecápák remélem múlt hét csütörtökön is vásároltak EUR/HUF és USD/HUF longokat. Az EUR/HUF longok 300 Ft vagy felette „eladhatók”, a dollár longok pedig sávosan, a nyereség függvényében 230 Ft-ig kísérhetők, realizálhatóak. Aztán mind a két devizapárban a shortokat keressék óvatosan. Valamint az elmúlt napokban 1,23 alatt lehetőség nyílt EUR/CHF longok vásárlására is a „megfáradt, idősebb” spekulánsoknak. Az EUR/USD továbbra is a nagyok „homokozója”.

 

Ha mélabús az őszi reggeleken, eurójával OTP euró kötvényt vegyen, hogy később majd nagyon vidám legyen! Ha majd nem akar ráfázni, talán még nem késő MOL Magnóliára  pályázni!

 

Az izomláz és a telefonjuk legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr505532542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása