Végső ?! visszaszámlálás?

 2013.10.16. 08:58

Már csak egy nap, amire kiderül, hogy az USA csődbe megy-e, vagy sem. A piacok mindenesetre a helyzethez képest nagyon nyugodtak. Még. Persze, mert eddig még mindig sikerült megegyezni az adósságplafon emeléséről. De. A republikánusok, ha nem érnek el semmit, tekintélyüket rombolják. A demokraták, ha engednek a másik fél zsarolásának, rossz precedenst indíthatnak el. Róka fogta csuka. Lesz megoldás, nem lesz megoldás, egy biztos, a hit csorbul. A politikai, illetve gazdasági szuperhatalomba vetett hit. Nem kicsit. (A Fitch negatív figyelőlistára tette az USA AAA adósbesorolását, tegnap piaczárás után) Holnapra kiderül, lesz-e olyan, ami egyszer (sem) volt, hol nem volt...

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: ha nem lenne a tengerentúli probléma, itthon akkor is találnánk olyat, ami miatt nem fest túl szépen a papír jövője. Hiszen a következő dátum, amire a befektetők figyelnek, november 1-e hiszen ha addig nem sikerül a bankoknak, valami devizamentő csomagot összehozni, érkezik a kormány… Ha valakinek még megvan az előző 4.150 Ft körüli körből a papír, realizáljon. 4.100-4.150 Ft körül vehet vissza egy csomagot, de legyen száraz puskapor is bőven.

 

MOL: Továbbra is a politikai (főleg horvát bel-) súlyok nehezednek a papír árára. Véleményem szerint a megoldás el fog jönni, a MOL nem fog kiszállni az INA-ból (remélem nem száll INA-ba a bátorságuk) így a jelenlegi szinteken mindenképpen tartanám, vásárolnám az olajpapírt. „Plafonszakadás” esetén tovább venném.

 

Richter: A papír vételéhez, itt is jól jönne egy piaci omlás. Esésben egy csomagot mindenképpen vegyenek bele, 4.000 Ft alatt.

 

Az EGIS effektus miatt tartanék a zsákban egy kis Danubiust továbbra is, és nem mondanék le a PannErgy-ről sem, egy kisebb csomaggal benne lennék.

 

A nemzetközi piacon egy esetleges nagyobb piaci esésben figyelném a VW, az Allianz, a BMW, és a Hyundai papírjait. Bár továbbra sem az általam várt irányban áll, de egy kis DAX shortot mindenképpen tartanék a portfólióban. Az (ingyen)fák nem nőnek az égig…

 

Devizapiaci bányászok bukósisakkal, de gyűjtögessék az EUR/HUF illetve az USD/HUF longokat, valamint 1,23 alatt továbbra is keressék az EUR/CHF longokat is (1,23 felett nyereséggel pedig realizáljanak). Az EUR/USD meg csak távoli délibáb legyen Önöknek!

 

Aki meg már a jobb időkre vár, annak számláján OTP euró kötvény pihen már! Feketével is lehet aranyat rajzolni, csak euróból MOL Magnóliát kell tankolni!

 

Az izomláz és egy munkavédelmi sapka legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr335573192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Retek · http://vakerda.blog.hu 2013.10.16. 10:46:13

Isten éltessen minden EURUSD és GBPUSD tradert! A longok és az USA csődje legyen mindenkivel! :)
süti beállítások módosítása