A jegybankok hete

 2013.10.30. 09:04

„ I need a dollar dollar, a dollar is what I need hey, hey. Well I need a dollar dollar, a dollar is what I need hey,hey. And I said I need a dollar dollar, a dollar is what I need…”

 

Az egész piac, legalábbis Amerikában énekelhetné ezt a dalt, ahol szükség van a dollárra, hogy ne omoljon össze a rendszer. De egy idő után a sok pénzzel sem lehet mit csinálni. Ma jegybanki ülés lesz az USA-ban, november 7-én pedig az ECB tart kamatdöntő ülést. Az euró kellően erős ahhoz, hogy az ECB lépjen, léphessen a gyengítése miatt, de kérdés, tud-e, akar-e valamit csinálni. Az elkövetkezendő napok eseményeit a jegybanki döntések fogják mozgatni, bukósisakot előkészíteni…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Volt régen a „Támad a Mars” című filmvígjáték, ez jut eszembe miközben elérkezik a november 1. Viszont a hazai filmvígjáték címe „támad a kormány” lehetne, hiszen nem fogadták el a bankok devizamentő megoldását, így a piac élénken várja, mit lép a kormány. Kivárnék, ha van nyereséges papír realizálnék. Első vételek 4.150 Ft körül vagy alatta.

 

MOL: Továbbra is venném, tartanám. Bár nem tudni mi lesz a MOL-INA saga vége, én optimista vagyok. Remélem a józan (paraszti) ész felülkerekedik a politikai ambíciókon.

 

Richter: Nagyon erős, bár lehet benne egy kis korrekció. Aki szeretne beszállni, egy kisebb esésben esetlegesen 4.000 Ft alá esve vegyen egy csomagot belőle.

 

A kisebb papírok közül továbbra is tartanám a PannErgy illetve a Danubius papírjait.

 

A nemzetközi részvénypiacon továbbra is a kivárás javasolt a csúcsra járatott indexek miatt, (persze egyedi részvénysztorik lehetségesek) valamint szűk stoppal megpróbálnám a TESLA részvény shortját. Kisebb csomaggal továbbra is tartanék DAX shortokat.

 

A devizapiacon kereskedők kiemelten figyeljék az eseményeket a jegybanki döntésekkel kapcsolatban, mert mindkét irányban jelentős mozgások lehetnek. Az EUR/HUF illetve az USD/HUF longokat továbbra is tartanám, illetve vásárolnék. Ha esetleg 1,23 alatt elcsíphető EUR/CHF long, kapják el.

 

 

Ha eurójával nem tud mit csinálni, OTP euró kötvényre kell vele pályázni! Messze még a vége, nincsen késő lépni, ha akar MOL Magnóliából egy szeletet csípni!

 

Az izomláz és az I Need A Dollar című dal legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Ui.: 2013. 08.14-i írásomban szerepelt ez: "Nagy portfólióba hosszabb távra vennék 11.000 Ft vagy alatta ELMÜ részvényt, és várjanak egy jó kis „áramütésre”. Remélem voltak olyanok,akiket "megrázott az áram". Ma 15.500 Ft körül van. :)

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr485605881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása