Fel vörösök…

 2013.11.06. 08:43

Még mielőtt megijedne az „úri” közönség, nem a holnapi „nagy” napra asszociál a cím, inkább a piaci folyamatokra vonatkozik az utalás. Hiszen minden a csúcson, minden shortos kifeszítve, és nagyon sokan azt tippelik, mikor jönnek el a vörösök, azaz mikor jön el a korrekció, „vörösre” festve a tőkepiacokat. Bár még tart az ingyen pénz varázsa, de egyre többen mocorognak, hiszen az világosan látszik, bár az időpont még nem tudott, de közel vagyunk ahhoz, hogy „ne sírjanak tovább az amazonas-i őserdők”. A héten az ECB is ülésezik, kiderül, mennyire fáj az erős euró, és ha igen tesznek-e ellene valamit. Marad izgalom a héten is…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Manapság nem divat az internacionálé, pedig aki ismeri, fülébe csenghetnek a sorai, amit ha egy picit felturbózunk, nem érti az ember ezt a nagy örömködést a kormány devizahiteles projektjével kapcsolatban, hiszen: „(nem) ez a harc lesz a végső, te bank csak rezzenj össze hát, és devizahitel nélkülivé válik holnapra az ország”. Ezért én inkább ezeken a szinteken realizálnék, vagy akár veszteséges papírból is kiszállnék, arra spekulálva, hogy olcsóbban vissza lehet venni.

 

MOL: Ha minden igaz, pénteken folytatódhatnak a MOL-INA tárgyalások. Azt gondolom, amint egy kis pozitív hír érkezik ezzel kapcsolatban, jelentős árfolyam emelkedés jöhet. Továbbra is venném, tartanám.

 

Richter: Nagyot ugrott az árfolyam, aztán egy kis lassítás történt. Nagyobb portfóliókban továbbra is tartanék belőle, úgy néz ki, minden árfolyamesésbe bele kell venni. A hónap végén az alapok miatt lehet még egy nagyobb vételi löket.

 

A kisebb papírok közül továbbra is egy kisebb csomagot tartanék a Danubius és a PannErgy papírokból.

Figyelném a kárpótlási jegyet, 1.000 Ft-ról visszajött 700 Ft környékére. Ha tovább korrigálna lefelé, 500-600 Ft között vennék egy kis pakkot, és eltenném befőttbe, sohasem lehet tudni, mikor sikerülhet megoldani kivezetését a piacról. (én állampapír cserével oldanám meg)

 

A nemzetközi piacokon továbbra is óvatos lennék, egyedi részvény sztorikat leszámítva inkább esésben gondolkodnék, ezért továbbra is adnám, tartanám megfelelő fedezetek mellett a DAX shortokat.

 

A devizapiaci frontokon remélem, hogy megvannak az EUR/HUF illetve az USD/HUF longok, ízlés szerint lehet őket nyereséggel realizálni, ha van rajta profit. 300 Ft körül illetve 225 Ft felett az előbb említett devizapárokban óvatos shortok is érdekesek lehetnek. Továbbra is ajánlott a „kisnyugdíjas devizásoknak” 1,23 alatt az EUR/CHF longok keresése. Az EUR/USD csütörtökön jelentős kilengéseket produkálhat az ECB ülés után, ezért tartsák magukat távol tőle, mint puskaport a nedvességtől.  

 

Ha nem tud eurójával mit csinálni, OTP euró kötvényt kell preferálni! Bár magasban a MOL Magnólia vitorlája, talán még megvehető, nézzen reája!

 

Az izomláz és egy esőkabát legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr635617217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása