A helikopter

 2013.11.13. 08:40

1907-ben a mai napon szállt fel az első helikopter Normandiában. Az első elképzelés egy emberszállító helikopterről (mily meglepő) Leonardo da Vinciben fogalmazódott meg. A jelenben is van egy helikopter, amit mindenki lélegzetvisszafojtva figyel, nap mint nap. Harmadszor szállt fel, és már elég régóta a levegőben köröz, és szórja a pénzt, ami aláhull a porba. A kérdés manapság az, meddig tud a levegőben tartózkodni, mikor és hogyan fog leszállni. Szép csendes, lassú leszállása lesz-e vagy leszállás közben turbulenciába keveredik, és esetleg valami katasztrófa történik leszállás közben? A választ biztosan megkapjuk, csak még várni kell rá egy kicsit…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki múlt héten olvasta soraimat, és megvált a papírtól, jól tette. Holnap jön ki a negyedéves eredménye, nagyon nagy pozitív meglepetést nem várnék. Ha valaki nem tud OTP nélkül élni, 4.500 Ft vagy alatta vegyen (vissza) egy csomagot, de hagyja szárazon a puskapor nagyobbik részét.

 

MOL: Az olajpapír pénteken jelent. Valószínűleg nincs olyan információ a negyedéves jelentésben, ami el tudná terelni a figyelmet a „balkáni csatáról”. Továbbra is azt gondolom, mindenkinek az a legjobb (még hős vezérünknek is), ha sikerül megegyezniük. Persze biztos van az az ár, amiért érdemes lenne megválni az INA-tól, de arra meg végképp nem lenne a horvátoknak pénze. Esésben továbbra is venném, tartanám.

 

Richter: Akinek van, tartsa, akinek nincs, esésben vegyen bele egy kisebb csomaggal.

 

Továbbra is tartanék a portfóliókban a Danubius és s PannErgy papírjaiból.

 

Nemzetközi részvénypiacon maradnék az óvatos Dax shortoknál. A részvényekkel, kivéve az egyedi részvénysztorikat (aki két hete a cikk nyomán adott TESLA shortot, gratuláció jár érte, a jelenlegi árfolyamon szép nyereség van rajta, lehet realizálni, vagy követő stoppal bevédeni a profitot), kivárnék.

 

Devizapiaci törpecápák az EUR/HUF longok nyereségét követő stoppal megvédhetik, valamint az USD/HUF longok is lassan beérnek. 300 Ft felett eurót, 225 felett dollárt lehetne óvatosan kis csomaggal shortolni, és további forint gyengülés esetén sávosan további pozíciókat nyitni. 1,23 alatt továbbra is figyeljék a „kisnyugdíjasok” játékát, az EUR/CHF longokat. Az EUR/USD-t pedig hagyják békén, mint télen a kinti medencét.

 

Aki továbbra is kötvényt keres eurójával, ne habozzon az OTP euró kötvények vásárlásával! Hiába jön a tél, a fekete arany továbbra is szépen ragyog, jól teszi ha egy kis eurót Mol Magnóliába pakol!

 

Az izomláz és egy helikoptermodell legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr315630245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása