Ifjú Zenebarátok Világnapja

 2013.11.20. 09:13

Ma van az ifjú zenebarátok Világnapja. 45 éve ünneplik ezt a napot. Csöndes napon ünneplik, hiszen amolyan két előadás közötti szünet van a piacokon, a „hangszerek” éppen pihennek. Ne csodálkozzunk ezen, hiszen lassan egy hónap és itt a karácsony. A jelenlegi helyzetben általánosságban elmondható, ilyenkor arra érdemes felkészülni, hogy az ünnepek közeledtével a pozíciók minél nagyobb mértékben leépítésre kerüljenek és békés ünnepek után jövőre új lendülettel mehet az üzletelés tovább. Persze a tőkepiac attól szép, hogy ezt az év végi idillt pillanatok alatt szertefoszlathatja egy-egy rossz hír…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP. Nincs nagy mozgás a papírban, felfelé nincs erő, lefelé meg nincs hír. Akinek nyereséges, adja el, akinek meg nincs papírja, várjon, vételeket csak 4.350 Ft körül (kis csomaggal) vagy alatta eszközölnék.

 

MOL: Itt sem szól az üstdob. Amíg az INA-s sztoriban nincs elmozdulás, addig jelentősebb mozgás a papírban sem lesz. Én továbbra is megegyezés párti vagyok, ebből következően ezeken a szinteken venném, tartanám a papírt.

 

Richter: Nagyon jól tartja magát. Ha esésben 4.250 Ft környékén lehetne venni belőle, nagyobb portfóliókba építsük be.

 

Továbbra is a portfóliókban tartanám a Danubius illetve a PannErgy csomagokat. Nagyon bátraknak nagyon bizonytalan időtávra spekulációs céllal, és ennek megfelelő mennyiséggel 700 Ft alatti szinteken a kárpótlási jegy is okozhat izgalmakat.

 

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is, bár nem ez látszik, kisebb csomaggal (ki)tartanék a DAX shortokban. A részvényekkel inkább kivárnék,kivéve az esetleges egyedi részvénysztorikat.

 

A devizapiaci ifjú zenészek 295 Ft vagy alatta EUR/HUF illetve 217-218 Ft körül USD/HUF longokat keressenek, valamint 1,23 alatt továbbra is az EUR/CHF longokra hangolják hangszereiket.

 

Ha eurójával sokáig akar szép muzsikát játszani, Önnek OTP euró kötvénnyel kell a húrokat pengetni ! Aki hangszerben sem fél a feketétől, vegyen a MOL Magnólia kötvényéből !

 

Az izomláz és egy zenei CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr205645066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása