Vér-adók

 2013.11.27. 09:06

Ma van a véradók napja Magyarországon. Régebben is nagyon fontos volt azoknak az önkénteseknek a jótékony hozzáállása, akik önzetlenül segítettek, és vért adtak. Manapság még inkább szükséges, hogy aki szeretne és alkalmas rá, adjon vért. Sohasem lehet tudni, kinek mikor lesz szüksége rá. Ebből soha sincs elég készlet. Sajnos. Egy hely van, ahol nem annyira örülnek, ha az ember a vérét adja. A tőkepiacokon. Egyelőre nincs is szükség rá, mert a FED eddig megkönyörült a piacokon. (a héten amúgy is hálaadás lesz vagy miJ) De ne legyenek illúzióink, egyszer a piac kér majd a befektetőktől valamit. Aki nem figyel, annak a vérét veszik. De az fájni fog…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki nem tud nélküle élni és 4.350 Ft vagy alatta vett, tegye el, ha tovább esne 4.200 Ft vagy alatta vegyenek még egy csomagot. Ha felfelé mozdulna, 4.500 Ft körül meg realizáljanak.

 

MOL: Tegnap rendesen helybenhagyták a nap végén. Továbbra is azt gondolom, ahogy az INA sztoriban a MOL részére kedvező elmozdulás tapasztalható, jelentős emelkedés lehet benne. Addig viszont ki kell tartani, meg a papírt is tartani. (a MOL tegnap este nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a horvát kormány ellen a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál)

 

Richter: A tegnapi nap után én realizálnám ezen a szinten a nyereséget, akinek van a papírból, és átforgatnám a pénzt az olajpapírba.

 

Kisebb csomaggal továbbra is spekuláns lennék a Danubius és a PannErgy papírjaiban. Hosszabb távra, ha sikerül 700Ft vagy alatta venni, vásárolnék egy kisebb pakk kárpótlási jegyet is.

 

A nemzetközi részvénypiacon továbbra is a fák (nem)nőnek az égig projektre figyelnék. (Ki) tartanék a DAX shortokban, egyedi részvény sztorikat eltekintve kerülném a részvényeket, esetleg szűk stoppal érdemes lehet megshortolni a Facebook papírjait. A hét végén a tengerentúlon a Hálaadást ünneplik, nagyon nagy elmozdulás nem várható a piacokban. 

 

A devizapiacon 300 Ft körül lecsuknám az EUR/HUF longokat, és nyitnék óvatosan shortot. USD/HUF longokban várnék még 225 Ft-ig a longok zárásával (előbb-utóbb elér odáig), és ha sikerül, ez a szint felett pedig megfordítanám a pozíciókat. Az EUR/CHF longok továbbra is jók lehetnek 1,23 alatt, valamint érdekes lehet a GBP/CHF long is hosszabb távra 1,47 környékén.

 

Megérkezett a hideg a kamatok is lefagytak, ha euróját melegen akarja tartani, OTP euró kötvényt kell vásárolni! Fűtési szezonban melegíthet a fekete arany, nem árt ilyenkor, ha eurójára egy kis MOL Magnóliát takar!

 

Az izomláz és egy adag pulyka legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr665660206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása