Bányásznap

 2013.12.04. 08:50

Ma van Szent Borbála, a bányászok védőszentjének a neve napja. Magyarországon a hagyományok szerint az ő napjához kötődött az ünnep. Bár a bányászat a régmúlt időkhöz képest jelentősen visszaesett hazánkban, viszont másfajta bányászat továbbra is él, működik. Ez pedig a hozamok bányászata. Ugyanolyan nehéz művelet, mint régen még gépek nélkül. De mint anno az arany után bányászóknak, a piacon bányászóknak sem számít semmi, hogy elérjék céljukat, a minél magasabb hozamot. A „bányászás” során sokan „elhullanak”, kevesebbeknek adatik meg a „siker”, de a piaci bánya csak olyan, hogy mindig lesznek újak, akik dacolnak minden veszéllyel, és leereszkednek a „mélybe”. Viszont egy dolog mindenkinek kijár(t), akár „régi” akár „fiatal” bányász, hogy úgy köszönjenek egymásnak: „Jó szerencsét !” Szükség is van rá…

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: A vélemény nem változott. Egy kis csomagot 4.350 Ft körül vegyenek, legyen mivel „játszani”, de nagyobb vásárlásokat 4.150 Ft vagy alatta eszközölnék.

 

MOL: Bár a legnagyobb jó hír, az INA sztori pozitív rendezése még nem jött ki, de ennek ellenére inkább jó hírek jönnek az olajpapír felől. Minden látszat ellenére tartanám, venném. Előbb-utóbb rendeződik a balkáni olajbányászok csatája.

 

Richter: A nyereséges papírokat továbbra is eladnám, realizálnám a nyereséget, és vennék belőle MOL-t.

 

Kis csomaggal továbbra is spekulálnék a Danubius és a PannErgy részvényeiben.

 

A nemzetközi részvénypiacokon a decemberre való tekintettel nem nyitnék friss pozíciókat, tartanám a DAX shortokat.

 

A devizapiacon 302-303 Ft vagy felette sávosan nyitnám az EUR/HUF shortokat, illetve ha van nyereséges USD/HUF long, azokat is realizálnám, és 225 Ft vagy felette sávosan ebben a párban is shortokat keresnék. Továbbra is van fantázia az EUR/CHF longokban 1,23 alatt. Az EUR/USD devizapárt meg továbbra is kerülném, mint a virgács a jó gyerekek csizmáját.

 

Általánosságban elmondható, és érdemes figyelembe venni, hogy ebben a hónapban viszonylag kevesebb a kereskedési nap, a közelgő ünnepek miatt kis forgalmú piacokra lehet számítani. Ezért inkább, amennyiben lehetséges lezárnám a nyereséges pozíciókat, és a lehetőségekhez mérten viszonylag kevés nyitott pozícióval várnám az ünnepeket.

 

Aki szeretné euróját fagymentesíteni, annak OTP euró kötvénybe kellene betenni! Drágán, fényesen csillog a folyékony arany, de ha iparkodik, MOL Magnólia jó áron talán Önnek is marad!

 

Az izomláz és egy bányászlámpa legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr565675032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2013.12.09. 08:30:07

Sajnálom,hogy még mindig hiszel a Dax shortban .Talán gondolkodni kellene rajta ,hogy 1000 pontot ment el ellened !!!!!!!!!!! Addig ameddig a saját gondolataidat irtad kiváló ak voltak az irásaid :(( Ez alaposan megváltozott sajnos számomra teljesen hiteltelen!!!!
süti beállítások módosítása