Nemzetközi Hegy nap

 2013.12.11. 08:52

10 éve ünneplik ezt a mai napon. Célja, hogy ismerjék fel az emberek, a hegyek milyen szerepet játszanak az életünkben. Ez igaz a „piaci hegyekre” is. Az elmúlt időszakban a piacok a legmagasabb hegyeket is meghódították, magasan a felhők felett. (persze ehhez szükség volt a FED hatalmas oxigénpalackjára is) Viszont most a csúcsokon, a tejszerű ködben nem nagyon látszik a továbbhaladás iránya. Óvatosan kell közlekedni, mert egy rossz mozdulat, és könnyen leeshet a hegymászó a hegyről. Nem véletlenül óvatoskodik mindenki manapság a „piaci hegyeken”. Önök is nézzenek jól a lábuk elé, mert nem csak a fák, a hegyek sem nőnek az égig…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP:    Hétfőn érkezik a Kúria várva várt állásfoglalása. Dupla vagy semmi a papír. Egy biztos az OTP bármit túlél, csak a túléléshez tartozó árfolyam bizonytalan olykor. 4.100-4.150 Ft körül azért vennék még egy csomagot, és várnék, mi történik.

 

MOL:  A hírek szerint folytatódnak talán a tárgyalások MOL-INA ügyben, miközben túlzott deficiteljárás elébe néz Horvátország. Talán nem most futnának neki egy nagyobb pénzköltési hullámnak. Én továbbra is a megegyezésben bízom, ezért tartanám, venném az olajpapírt.

 

Richter: A nyereséges papírokat realizálnám az ünnepek előtt, és vennék belőle olajpapírt.

 

Továbbra is tartanám a Danubius illetve a PannErgy részvényeket, akinek nincs, kis csomaggal belespekulálnék.

 

A nemzetközi részvénypiacon továbbra sem vennék részvényeket, kivárnék, valamint tartanám (finanszíroznám) a DAX shortokat, bármennyire is nem úgy tűnik, azt gondolom, ha kis csomaggal ül valaki benne, a finanszírozással nem lehet gond, és lesz piaci korrekció is (talán) :). Persze aki kisebb munícióval rendelkezik, ne felejtse el, mindig rendelkezésre áll a stop-loss lehetőség, korlátok közé szorítva az esetleges veszteséget.

 

 Esetleg jobban belemerülnék a dél-koreai piacba, milyen részvények lehetnének nyertesek egy északi nyitásban.

 

A devizapiaci szaloncukor vásárlók óvatosan továbbra is figyelhetik az EUR/HUF shortokat 303 Ft vagy felette sávosan, míg az USD/HUF párban 218 Ft alatt, 216 Ft-ig inkább longban, 224 Ft vagy felette pedig inkább short pozíciókban gondolkodhatnak. Jó beszálló lehet a jelenlegi EUR/CHF szint long pozíciók vételére, valamint adrenalin növelésére a nyugdíjas szekcióban a GBP/CHF long pozíciók felvétele. Az EUR/USD párt meg hagyják meg a fagytündérnek, mert mindegy merre vennének fel pozíciót benne, úgyis az arcukra fagyna pillanatok alatt a mosoly.

 

Kérem, vegyék figyelembe, hogy decemberben lecsökken a forgalom, megnő a volatilitás, ennek megfelelően kereskedjenek. Nyereséges pozíciókat inkább realizáljanak, új pozíciókat a piac minden szegmensében óvatosan vegyenek fel.

 

Akinek a hideg ellenére eurója meleg, abból egy adagot nyugodtan OTP euró kötvénybe tehet! Ne hagyja hogy feketén lássa a holnapot, lovagolja meg a lehetőséget, amit a MOL Magnóliája adhat(ott)!

 

Az izomláz és egy jó meleg bakancs legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr465685594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása