Kiskarácsony, Nagykarácsony?

 2013.12.18. 09:03

Ma este ismét minden szem a tengerentúlra szegeződik. A mai FED ülést követően már okosabbak leszünk, elindul-e a tapír vagy sem? Ennek megfelelően alakulhat az elkövetkezendő pár kereskedési nap. Akinek van pozíciója, az amúgy is izgatottan figyeli a piacot, akinek meg nincs, ne ma vásároljon bele a dolgokba. Este kiderül kisült-e már a kalácsunk…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: A csatát megnyerte, de ahogy olvassuk, messze a háború vége. Úgy néz ki, hogy egyelőre a 4.100 Ft és a 4.500 Ft közötti sávban ingadozik. 4.300 Ft vagy alatta inkább vevő, 4.400 Ft és felette inkább az eladói pozíciókat keresném. Jó téli hullámlovaglást.

 

MOL: 14.000 Ft vagy alatta továbbra is vételi oldalon állnék, míg a nyereséges pozíciókat ízlés szerint realizálnám, vagy ha 14.850 Ft vagy fölé érne, bebiztosítanám az olcsóbb papírok nyereségét az idei évre.

 

Richter: A nyereséges papírokat továbbra is eladnám, és átforgatnám olajpapírba.

 

A kisebb papírok körül tartanám, venném a Danubius és a PannErgy részvényeit, egy kis csomag erejéig.

 

A nemzetközi piacokon az esetleg meglévő DAX shortokat továbbra is tartanám, ha feszes a pozíció, használhatják a stop-loss megbízást, kisebb csomag esetében pedig választhatják a kivárás-finanszírozás kombót. A „múlt már törlődött” É-Koreában, a jövő még bizonytalan, ezért továbbra is utánajárnék a D-Koreai tőzsde potenciális „egyesítésnyertes” papírjainak. „Édes álom…”

 

Továbbra is igaz, mivel év vége van, kicsi a likviditás, hektikus a piac, kevés kereskedési nap van, figyeljenek erre, és óvatosan kereskedjenek.

 

A nemzetközi devizapiacokon a 300 Ft felett nyitott EUR/HUF shortokat realizálhatják, ha visszaugrik 300 Ft fölé, esetleg újra lehet nyitni őket, 297 Ft vagy alatta óvatosan longokat kereshetnek. Az USD/HUF longokat tartsák, ha tudnak, 217 Ft vagy alatta vegyenek még belőle, 222 Ft vagy felette, illetve nyereséges pozíciók esetén, ahol elég a nyereség megválhatnak tőle, és shortokat kereshetnek. Továbbra is vevő lennek 1,23 alatt az EUR/CHG longokban. Minél lejjebb, annál jobb. Óvatosan a GBP/CHF longokat is vásárolnám. Az egész devizapiacra igaz, szerda este jelentős kilengésekre lehet számítani.

 

A karácsonyfa alatt szépen mutat, ha eurójából OTP euró kötvény „ajándékot” adhat! Fekete dísz is látszik a fán, ne sokat gondolkodjon a MOL Magnólián!

 

Köszönöm egész évi kitartó brókerszem olvasásukat, remélem minél több hasznos információt sikerült szerezniük az olvasóknak! Amelyik elképzelés esetleg nem sikerült, abból a tanulságok levonásra kerülnek, javító szándékkal a jövő esztendőre. Áldott, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet mindenkinek!

 

Az izomláz és egy boldog karácsonyi készülődés legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr215697542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2013.12.30. 11:09:36

DAX short 1300 ponttal van feljebb mint az eredeti ajánlás!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása