Fagykapitány

 2014.01.08. 08:50

Lefagyott minden. A piac is, meg Amerika is. A lakosság közel harmadát érintő ítéletidő rövid távon negatívan hathat az amerikai gazdaságra. De maga a piac is kicsit fagyott állapotban van, miközben mi a téli tavaszban lubickolunk. Valószínűleg a nagy alapok még nem kezdték meg szokásos év eleji portfólió átrendezésüket. A legnagyobb hír, hogy Janet Yellen megválasztásával először került nő a FED élére, és így Angela Merkel valamint Christine Lagarde mellett a harmadik hölgy, akinek kezében hihetetlen hatalom összpontosul. Amíg lehet, használják ki ezt a gyönyörű időt nálunk, kereskedni ráérnek, ha elindul a piac…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Mivel mindenki nem vehet 1 euróért bankot, Önöknek be kell érniük 4.100 Ft vagy az alatti vásárlásokkal. Ha valaki az óévben vett, és 4.300 Ft vagy felette nyereséggel el tudja adni, realizáljon.

 

MOL: Továbbra is venném, tartanám, csak megszelídítik a háborgó Adriát olajvitézeink.

 

Richter: Ha a dolgozói részvényeladás kicsit lejjebb nyomná az árát, 4.150 Ft körül vennék belőle.

 

Továbbra is tartanám a Danubius illetve a PannErgy csomagokat.

 

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is kivárnék, tartanám a dax shortokat. (óvatosság elvét szem előtt tartva, használják a stop-loss megbízást). Valamint elkezdeném figyelni, követni a 2014-es labdarúgó világbajnokság szponzorainak részvényeit. Egy esetleges korrekcióban vételeket keresnék bennük.

 

A devizapiacon ha 300 Ft alatt rendelkeznek EUR/HUF longokkal, lassan realizálhatnak, és 303 Ft körül illetve felette óvatos shortokat nyithatnak sávosan, egy esetleges forint gyengüléskor. USD/HUF longosok, ha nyereséges szintén realizálhatnak, itt 225 Ft vagy felette lehet érdemes shortokat nyitni. A devizanyugdíjasoknak jól indul az év, mind az EUR/CHF valamint a GBP/CHF longok nyereségesek, akiknek ez a szint elég nyereséget hozott, realizálhatnak, aztán egy frank erősödést követően újra visszaszállhatnak. Az EUR/USD továbbra is nehezített pálya, hagyják meg a profiknak, meg a szerencsevadászoknak.

 

Az euró alapú vállalati kötvényeket mindig ajánlani szoktam, ezt teszem most is. Az alacsony kamatkörnyezetben nagyon jól jártak, akik devizában szerették volna tartani a pénzüket, és eddig is vásároltak ilyet, de talán még azoknak sem késő, akik most vennének OTP euró alapú kötvényeket, bár a hozamok itt is süllyedésnek indultak. A Magnólia kötvény tulajdonosok pedig közel a névértékhez elgondolkodhatnak papírjaik OTP kötvényekre történő cseréjén.

 

Az izomláz az idén is legyen Önökkel a gombok nyomogatásakor, de ne feledjék, hosszú még az év, csak óvatosan!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr545746216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása