A hét legnagyobb tőkepiaci üzlete kivételesen nem tőzsdei, hanem OTC ügylet volt. A tőzsdén kívüli piacon 2 kontraktus reaktor longot vásárolt egy hazai „befektető.” Nem csoda hogy bátran bele mert nyúlni a piacba,mert kedvező konstrukciót kapott a finanszírozásra. Az elmúlt időszakban került piacra egy újnak nem új, csak eddig nálunk nem  használt pénzügyi termék, és hirtelen hihetetlen népszerűségre tett szert. Remélem, nem fújnak újabb hitelpiaci buborékot ezzel az eladói hitellel.  Még tart az év eleji portfólió átrendeződés, megspékelve egy amerikai gyorsjelentési szezonnal, kilátásba helyezve további MNB kamatcsökkentéssel. Élvezzék a téli tavaszt, befektetési döntéseiket érdemes jegelni. Ha egyszer lesz mivel…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Tartom továbbra is azt a véleményt, hogy akinek van nyereséges papírja, realizáljon. Belevenni továbbra is csak lejjebb vennék bele, 4.250 Ft illetve sávosan alatta.

 

MOL: Tartanám, venném, ha még van valakinek befektetni valója. Szerintem mindegy mi lesz az INA sztori vége, csak legyen vége. Még a negatív hír is lehet jó, ha megszűnik a bizonytalanság, ha meg jó a sztori vége, még jobban csúszhat az olajpapír ára felfelé.

 

Richter: Szerintem nem mostanság vásárolják fel a papírt. Nyereséget realizálnék, átcserélném olajpapírra.

 

Tartanám, kis csomagban továbbra is venném a Danubius illetve a PannErgy papírjait. Kérdés, lesz-e valamiből az áramszolgáltatóknak osztalékot fizetni, ha igen, az ÉMÁSZ és az ELMÜ is jó lehet osztalékspekulációra, szigorúan kisebb csomaggal.

 

Bár még továbbra sem látszik a fény az alagút végén a DAX shortok számára, de én azt gondolom, van kijárata ennek a barlangnak, csak azt nem tudni milyen hosszú. Aki biztonságra törekszik benne, használjon stop-loss megbízást a veszteség csökkentésére.

 

Továbbra is figyelném a 2014-es labdarúgó világbajnokság szponzorainak részvényeit, egy esetleges piaci korrekció esetén vásárolnék belőlük.

 

Devizapiaci atom antiknak érdemes gondolkodni azon, sávot vált-e a forint? Ha igen, akkor 300 Ft alatt inkább a longokat keressék, míg a shortokkal sajnos érdemes várni, minimum a 305-307 Ft-os sávig. Az USD/HUF párban 216-217 Ft körül kezdhetnek sávosan longokat keresni. Ha nem változik semmi, akkor az EUR/CHF párban is a tavalyi technika ajánlott, 1,23 alatt longok keresése vásárlása lehet célravezető. 1,45 vagy alatta tartós tej mellett vásárolhatják a GBP/CHF longokat is.

 

Kedvező helyzet alakult ki az általam is rendszeresen javasolt euró alapú kötvények piacán. Akik régebben vásárolták, jó profittal akár realizálhatnak is, de későn ébredők is még jó hozammal vásárolhatnak bele a papírokba, win-win. Valamint nem Rodolfó kezét kell figyelni, mi történik a papírokkal, hanem a Sanyi bácsiét.

 

 

Az izomláz és egy Moliére kötet legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr625759167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása