"Vörös" félhold

 2014.01.29. 08:56

Tegnap este újra kiderült, hogy Svájcon kívül, aki, amíg van brazil őserdő, annyi frankot nyomtat amennyit akar, hogy megvédje a devizáját (persze neki könnyű ,mert neki a frank erősödést kell megállítani,míg másoknak a devizájuk gyengülését,amit nem lehet megoldani pénznyomtatással), az azt megtámadó spekulánsoktól, más ország jegybankjainak (kivéve a FED) előbb-utóbb fejet kell hajtani a devizájukat megtámadó spekulánsok előtt. Ahogy az állatvilágban, a pénzügyi vadonban is a csoportosan vadászó „vadállatok” a leggyengébb célállatot támadják meg, és szinte 100 %, hogy el is ejtik. Mert mi történt Törökországban, amíg a jegybank kamatot nem emelt? Fűtötte a kazánt, de nem volt fűtőértéke a papírnak. (Az intervenciókkal sok pénzt „égetett el” a jegybank.) Kérdés, ennyi elég volt-e, hogy megnyugodjanak a kedélyek (délelőtt mindenképpen pozitív korrekció várható) vagy csak félidő van a török : spekuláns meccsen? Az idő megmutatja a választ. Ne feledjük a ma este is tartogat izgalmakat, hiszen Amerikában is felFEDik a kártyákat…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Aki az elmúlt héten illetve az elmúlt napokban az esésben olcsón ( 4.300 Ft vagy alatta) hozzájutott, egy pozitív korrekcióban nyereséget realizálva adja is el őket.

 

MOL: A bizonytalanság a legrosszabb a papír számára. Szerintem INA ügyben a pletykára eladni, hírre venni effektus fog bekövetkezni,mindegy mi lesz a csata vége. Továbbra is tartsák, vegyék.

 

Richter: Aki szeretne az eredményre spekulálni, az 4.650Ft vagy alatta vegyen bele. Aki szerencsésen a jelenlegi ár felett eladta, vagy vegye vissza vagy vegyen helyette olajpapírt.

 

A kisebb papírok közül nyugodtan aludhatnak Danubius illetve PannErgy tulajdonosként, persze ha nem a portfóliójuk 100 % ebben a két papírban van.

 

A nemzetközi piacokon továbbra is tartanám a DAX shortokat, akinek még van muníciója, meg idegrendszere hozzá. (ne feledjék, stop-loss is van a világon) A részvények közül továbbra is a 2014-es világbajnokság papírjait figyelném, követném. A papírok közül a Hyundai illetve az ADIDAS papírjai lehetnek a jelenlegi árszinteken egy kezdő csomaggal jó vételek.

 

A devizapiaci bazárosok a jól benyitott (304 Ft vagy felette) EUR/HUF shortok zárásában gondolkodhatnak, illetve a 300 Ft-ot közelítve óvatos longokban is spekulálhatnak. Az USD/HUF továbbra is 223-225 Ft között a shortok nyitására alkalmas, akinek van ilyen, az 220 Ft közelben realizálhat, 220 Ft alatt pedig óvatosan longokat is nyithatnak. Az EUR/CHF továbbra is 1,23 alatt vételere ajánlott, valamint 1,47 vagy az alatti GBP/CHF árfolyamok esetén is a longokat keressék. Mivel ma a FED lengetheti be a piacokat, tartózkodjanak az EUR/USD ringlispil szédítő hatásától.

 

Az OTP euró alapú kötvények tekintetében továbbra is fennáll a win-win effektus, a jelenlegi helyzet mind a korábbi vételek realizálására is alkalmas, de a friss belépők sem késtek le a kedvező hozamokról.

 

Az izomláz és egy adag törökméz legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr285787656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása