Téli? Olimpia

 2014.02.12. 09:06

Gondolom minden sportszerető ezekben a napokban nem elsősorban a kereskedéssel foglalkozik, hanem ha teheti, az olimpiát nézi. Bár kicsit olybá tűnik Szocsiban téli olimpiát rendezni olyan, mint Katarban nyári labdarúgó világbajnokságot szervezni, a lényeg, hogy van, megrendezték. Az, hogy „picit” többe került, mint ahogy eltervezték, az hogy a szervezés egy „pici” kívánnivalót hagy maga után? Valahogy a Tanú című film „magyar narancs” jelenete jut eszembe erről: „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.” Így lehetnek vele az oroszok is: „kicsit meleg van, kicsit olvad a hó,de téli olimpia van.” A piac is inkább az olimpiát figyeli, enyhe csapkodástól eltekintve, nincs határozott irány.  Ebben a sávozásban kis pénzek óvatosan elhozhatóak,de figyeljenek arra,ha megmozdul a piac valamelyik irányba,legyenek résen. Mindegy milyen formában (hó,jég,olvadt folyadék), de a víz hosszú távon áztató hatású. Ne Önök ázzanak el…

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Bár most a fánk korszak van, ez a devizahiteles dolog nyúlik, mint a rétestészta.  Továbbra is minden olyan pillanatban, amikor a pozíciókon van profit, realizáljanak. 4.150 Ft környékén meg megint vehetnek egy csomagot.

MOL: A hírekben erősödik az a vélekedés,hogy a MOL kiszáll az INA-ból.  Így lesz-e nem tudni, de egy biztos, bármilyen biztos megoldás rövid távon emelkedést fog okozni szerintem az olajpapír árfolyamában. Tartsák,akinek meg nincs még vegyen bele.

Richter: „ A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát,gyógyszerészét.” Most éppen azt élik át a befektetők, amikor a mellékhatások kerülnek szem elé. Nagy emelkedés után,jelentős korrekción van túl a gyógyszerpapír, 3.900 Ft alatt azért nagyobb csomagokba mindenképpen vásárolnék.

FHB: Pletykák mozgatják, a legnagyobb pozitívum a papírban, hogy régebbről beragadt pozíciók sávosan eladhatóvá válnak. Nemhiába ilyen enyhe az idei tél,kiolvadnak még a rossz pozik is.

Továbbra is tartsák a pozícióikat a Danubius és a PannErgy részvényeiben.

A nemzetközi piacokon továbbra is hagyják a lélegeztetőkészüléken a DAX shortokat. Kövessék figyelemmel továbbra is a 2014-es VB szponzorok papírjait.

Devizapiaci síelők szlalomozhatnak az EUR/HUF párban 307 és 314 Ft között. „Kisnyugdíjas” síelők pedig továbbra is az EUR/CHF longokban suhanjanak.

Akiknek euró megtakarításai kiolvadtak az elmúlt időszak ónos esője alól, még továbbra is vásárolhatják az OTP euró alapú kötvényeit. De azoknak is jó lehetőségek adódnak,akik régebben vásárolták és esetleg jelentősebb profittal rendelkeznek.

 

Az izomláz és egy télifagyi legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr615810623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása