A kismalac és a farkasok

 2014.02.19. 08:38

Tegnap tovább csökkentette az irányadó jegybanki alapkamatot az MNB monetáris tanácsa, ami jelenleg 2,7%. Az indoklásban azért talán már árnyaltabban fogalmaznak az esetleges további kamatcsökkentésekkel kapcsolatban. A helyzet kulcsa, mennyire egységesen kezelik a feltörekvő piacokat a nagy pénzügyi szereplők, mert ha egyben (ahogy eddig is általában ezt láttuk) akkor hiába tűnünk jobbnak a környező országoknál (hogy tényleg így van-e mindenki ítélje meg saját maga) egy piaci turbulencia esetén ez senkit nem érdekel. A tegnapi kamatcsökkentésről jutott az eszembe a címbeli diafilm, gondolom sokak gyerekkori kedvence, ahol a kismalac legyőzi a farkasokat. Egy dolgot érdemes a helyén kezelni, a meséből nem mindig lesz valóság. Sajnos a piacon sokszor a kismalac végzi forró vízzel a nyakában…

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra is sávkereskedésnek tűnik a papír mozgása. 4.150 Ft vagy alatta vegyenek bele egy csomaggal, és egy emelkedést követően profitot realizálva adják is el. Legyen szárazon a puskapor egy esetleges nagyobb esésre is.

MOL: Gyenge eredményt várnak tőle, de szerintem ez sem fogja jelentősen befolyásolni az árfolyamot. Az INA sztori lezárása lesz árfolyammozgató hatású, mindegy milyen kimenetellel végződik, csak legyen vége. Utána szerintem emelkedni fog a papír, mert nem lesz több bizonytalansági tényező rövidtávon.

Richter: Bár a nagy rali kifulladt az elmúlt időszakban, de 4.000 Ft alatt, olyan 3.850 Ft környékén megint jó beszálló lehet szerintem a papírba, főleg nagyobb portfóliókba.

FHB: Az elmúlt időszak legnagyobb pozitívuma, hogy sok beragadt „kisbüfi” ki tudott szállni a papírból. Persze voltak gondolom olyanok is,akik szép nyereséget realizáltak,vagy ha eddig nem tették, egy stop-loss megbízással védjék be a profit egy részét. A fák sehol sem nőnek az égig…

Továbbra is tartanám a „hídfőállásokat” a Danubius és a PannErgy papírjaiban.

A nemzetközi részvénypiacon továbbra se kapcsolják le a lélegeztető gépről a DAX shortjaikat. Az egyedi részvények közül továbbra is a 2014-es labdarúgó VB szponzorainak papírjait követném.

A devizapiaci kismalacok az EUR/HUF devizapárban 308Ft és 314 Ft között dagonyázhatnak (egyelőre), míg az USD/HUF párban ugyanerre 225 Ft és 232 Ft között van lehetőség. Továbbra is vegyék, tartsák az EUR/CHF longokat, míg az EUR/USD devizapárt hagyják meg a piaci ordas farkasoknak.

Csökkenő kamatkörnyezetben még mindig win-win pozíciók találhatók az OTP euró kötvények piacán. Régi játékosok szép profitot realizálhatnak, új versenyzők még kellemes hozamok mellett tudják napról-napra dráguló eurójukat befektetni.

Az izomláz és egy diavetítő legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr525821946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása