Nyomorultak

 2014.02.26. 08:47

212 éve a mai napon született Victor Hugo francia költő, regény-és drámaíró. Sok műve közül mindenkinek beugrik, ha a Nyomorultakra vagy a párizsi Notre-Dame-ra gondol. A címbeli mű akár a mostani helyzetre is ráillik, akár itthon, akár külföldön nézünk szét. A műben a főhős, szabadulása után megpróbál jó útra térni, de őszinte igyekezete ellenére is a meg nem bocsátó társadalom akadályozásába botlik. Itthon is, és külföldön is a múltbelinél eltérőbb válságkezelésre volt szükség, (vagy eddig eltérő stratégiá(ka)t próbáltak bevetni). A jövő dönti el, hogy a piac milyen konklúziót von le ezekből a „válságkezelő” utakból. Bízzunk benne, hogy jó irányba haladnak a dolgok, mert különben nem csak a regényben lesznek nyomorultak…

Nézzük a piacokat:

OTP: Továbbra is sávozik a piac. 4.150 Ft alatt vennék egy csomagot, ha tovább esne, vásárolnám még, ha pedig a vételek nyereséggel eladhatók,meg is válnék tőle.

MOL: Vegyes eredményre, homályos jövőképre inkább eladói volt tegnap a piaca. Ennek ellenére én továbbra is azt gondolom, az árfolyam rövid távú emelkedését az INA projekt ilyen-olyan, de fix lezárása jelenti. Tartsák, esetleg vegyenek még belőle, ha van muníció.

Richter: A 3.850 Ft alatti szinteken már vásárolnék egy csomagot, nagyobb portfóliókba mindenképpen. Ha tovább csúszik lefelé, 3.750 Ft körül vennék még belőle.

FHB: Akinek van, 1.000 Ft körül realizálnám, akár régi beragadt, akár új nyereséges vétel.

A Danubius és a PannErgy papírokat továbbra is melengetném a portfólióban.

A nemzetközi részvénypiacon egyelőre nem látszik fordulat, de aki tudja finanszírozni DAX shortjait, az tegye ezt továbbra is, vagy éljen a stop-loss megbízással. Közben figyeljék a 2014-es labdarúgó VB szponzorok részvényeit.

Devizapiaci „nyomorultak” nehéz helyzetben vannak, nem nagyon mozdul a piac, de remélem a múlt heti shortokat sikerült nyereséggel kicsukni. 306-307 Ft körül EUR/HUF longokat kereshetnek, ha pedig megint 312-314 Ft környékére gyengülne a forint, nyissanak óvatosan shortokat. Az USD/HUF párban 230 Ft körül lehet érdemes shortokat keresni. Továbbra is venném, tartanám az EUR/CHF longokat, valamint 0,89 alatt érdekes lehet az USD/CHF long is. Az EUR/USD devizapárt meg hagyják meg a piacot „felügyelőknek”.

Akinek van eurója, és viszonylag alacsony kockázatú befektetést keres, továbbra is nyitott a lehetőség az OTP euró kötvények világába. Még mindig win-win a pozíció, mind az új vásárlók, mind az eddigi kötvénytulajdonosok elégedettek lehetnek a vételekkel, vagy az esetleges eladásokkal. Dolláros „nyugdíj előtakarékoskodók” pedig a 2041-es dolláros magyar államkötvényt gyűjtögethetik „öregkorukra.” (fő az optimizmus:))

Az izomláz és egy Victor Hugo regény legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr875833335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása