No, megállj csak…

 2014.03.05. 08:50

Valahol Oroszországban egy Elvtárs megérdemelt pihenését töltötte tévéje előtt, ahol párhuzamosan nézte kedvenc rajzfilmjét, és az ukrán eseményeket. Elaludt. Egyszer csak egy kiáltásra riadt fel álmából. „…Nu pagagyi!” A rémület után kitörölte az álmot a szeméből, ránézett a tv-re, ahol már csak az ukrán események mentek. Aztán megkezdődött az orosz „hadgyakorlat”. A viccet félretéve, az elmúlt napokban intenzív mozgás jellemezte a piacokat, ami talán egy kicsit szolidabbá vált mostanára. De felkészülhetünk arra, hogy ilyen intenzív mozgások bármikor lehetnek a tőzsdéken. Maradjon száraz puskapor is a lőszerraktárban. Ma hamvazószerda is van. Tanulság lehet mindenkinek, politikai és gazdasági játékosnak egyaránt a következő mondat: „Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”. Remélem, mindenki szem előtt tartja ezt…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Hektikus mozgásokat tapasztaltunk a papírban az ukrán események miatt. Remélem sávosan vásároltak belőle, és ezeket a sávos vásárlásokat, legalábbis egy részét már nyereséggel realizálni is lehetett. Továbbra is, ha nyereséges pozíciójuk van, vigyék el a profitot, nagy esésben pedig sávosan vegyenek bele.

MOL: Talán köszönetet lehet mondani az ukránoknak, akik miatt valószínűleg az orosz medve nem tudja magához ölelni az INA-t, így a horvátoknak (bár most éppen hallani amerikai irányt) szerintem nem marad más hátra, mint megegyezni a MOL-lal. Talán ez lenne mindenkinek a legjobb. Meglátjuk. Vegyék,tartsák továbbra is.

Richter: 3.850 Ft vagy alatta továbbra is jó belépési lehetőség lehet, főleg nagyobb portfóliókba.

FHB: 1.000 Ft környékén én mind a régebbi, mind az új vételeket realizálnám.

Nemzetközi részvénypiacokon, ha még áll a DAX shortjuk, és tudják, tartsák továbbra is, valamint figyeljék a 2014-es VB szponzorok részvényeit is, közeledik a brazil világbajnokság.

Devizapiaci nyuszik, ne ijedjenek meg a farkastól, főleg akkor, ha óvatosan dolgoznak az EUR/HUF párban. Ha esetleg 310 Ft alá esne, 307-308 Ft körül longokat nyithatnak, 313-314 Ft körül óvatos shortokat építhetnek ki, felfelé sávosan. USD/HUF párban 230 Ft körül kezdhetnek shortol(gat)ni. Az EUR/CHF illetve az USD/CHF párokban továbbra is a „kisnyugdíjas” longokat keresném. Az EUR/USD devizapár meg maradjon meg a medvék, farkasok számára.

A kötvények piacán az elmúlt napokban jó lehetőség mutatkozott az OTP euró kötvények vásárlására, eladott csomagok visszavételére. Aki eurójával kötvényben gondolkodik, továbbra is ajánlott ilyen típusú kötvények vásárlása, valamint „nyugdíjelőtakarékosság” keretében érdemes lehet a 2041-es dolláros magyar államkötvény gyűjtögetése.

Az izomláz és egy No megállj csak DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr705844060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása