Bunkócska

 2014.03.12. 08:42

„Hej te bunkócska te drága, hej te eleven fa gircses-görcsös ága, Te drága…! Segíts most!” Talán erre a bunkócskára lehet várni, hogy megoldódjon a krími helyzet, és kicsit oldódjon a geopolitikai feszültség a közelünkben. Bár szerencsére a fegyverek helyett egyelőre száj karate megy, de nem tudni, meddig bírják az idegek. A szankciók minden fél számára problémát okoz(hat)nak. Bár a probléma megoldása még nem látszik, bízzunk benne, hogy a népek okos vezetői kitalálnak valamit. Talán egy-egy kupica (üveg?) vodka mellett könnyebben menne az egyezkedés…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra is az esésekben sávosan belevennék, és amikor van egy pozitív korrekció, a nyereséges csomagokat realizálnám is. Annyi puskaport azért hagyjanak, ha esetleg 3.300 Ft környékére is lenézne, ott is tudjanak vásárolni.

MOL: „DEA” versenyben van még a MOL. Nyilván megtervezték, ha esetleg nyernek, honnan teremtik elő a vételárat, még akkor is, ha az INA sztori nem oldódik meg. Én továbbra is venném, tartanám a papírt.

Richter: Talán már egy kicsit túleste magát, úgyhogy nagyobb portfóliókban mindenképpen vásárolnék belőle, és ahogy az OTP-nél is gondoltam, itt is a nyereséges csomagokat érdemes realizálni.

Tartanám továbbra is a Danubius és a PannErgy részvényeket.

A nemzetközi piacon, bár még lehet, hogy néha még lélegeztető gépre is szükség van, de már tud „saját tüdővel is lélegezni” a DAX short. Még tartsanak ki „egy kicsit”. Szép lassan, de biztosan haladunk a foci vb felé, így ne veszítsék továbbra sem szem elől a vb szponzorok részvényeit.

A devizapiaci „bunkócska forgatók” figyeljék az EUR/HUF shortokat. Nagyobb portfóliókba 313-314 Ft körül is nyithatnak shortokat, viszont figyeljenek rá, ha az euró áttöri ezt a szintet, akkor lehetséges a 317-320 Ft-os szintek elérése is első körben. Maradjon muníció erre a szintre is, valamint az esetleges finanszírozásra is. Az USD/HUF shortok pedig 230 Ft vagy felette mutathatnak szép képet magukról. Továbbra is keresném a „kisnyugdíjasok” EUR/CHF illetve USD/CHF longjait. Az EUR/USD-t pedig hagyják meg a nagyobb „bunkócskáknak”.

Akinek jelenleg is rendelkezésre áll euró, és kedvező feltételekkel szeretné befektetni, továbbra is keressék az OTP euró alapú kötvényeit.

Az izomláz és egy orosz népdalgyűjtemény CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr565855744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása