Lövöldözős játék élőben

 2014.04.16. 08:51

Az elmúlt napok tőkepiaci hangulatát ismét az ukrán-orosz események mozgatják. Az egész olyan érzést kelt, mintha az orosz vezető megunta volna a lövöldözős videojátékokat, és úgy gondolta, sokkal izgalmasabb a játék élőben. Ezzel csak az a baj, hogy itt nem indul újra a játék, ha elfogyott a játékos összes élete. Plusz a „játék” nemcsak a játékos, hanem az összes szereplő mentális illetve gazdasági szférájára kihat. Nem pozitívan. Csak nehogy egy globális piaci game over kerekedjen ki a történetből…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Lassan a bátrak a jelenlegi szint környékén (4.200 Ft körül,alatt) egy csomagot óvatosan vásárolhatnak, főleg, ha 4.350-4.500 Ft környékén voltak nyereségrealizáló eladások. Aztán, ha a piaci körülményeknek köszönhetően újra a 4.000 Ft vagy az alá esne, a múltkori technikával esésben sávosan vásároljanak bele, és pozitív korrekciók esetén pedig realizálják a csomagokon elért nyereséget.

MOL: Továbbra is olyan érzése van az embernek, mintha a horvát békülékenyebbnek tűnő hangnem egy esetleges kompromisszumos megegyezésnek ágyazna meg a kommunikációban. Remélem. Továbbra is venném, tartanám. Jó osztalékot fog fizetni, és az esetleges pozitív MOL-INA végkifejlet is emelkedést fog generálni.

Richter: Nagyobb portfóliókba a jelenlegi szintektől (3.800 Ft) lefelé sávosan vásárolnám. Majd itt is pozitív korrekció esetén realizálnám a nyereséget.

Továbbra is a befőttesüvegben tartanám a Danubius és a PannErgy papírjait.

A nemzetközi piacokon, akinek DAX shortja van, tartsa még, ha 9.000 pont alá beesne, egy követő stoppal ne engedjék vissza a pozíciójukat 9.000 pont fölé. A nemzetközi részvények közül érdemes lehet egy csomagot venni a 2014-es vb szponzorok közül a Yingli Green-ből, az Adidasból, valamint egy negatív korrekció esetén 95 dollár körül a McDonald’s-ból.

Devizapiaci „lövöldözős” játékosok követő stoppal bebiztosíthatják a nyereség egy részét az EUR/HUF illetve az USD/HUF longokban, 310 felett pedig óvatos EUR/HUF shortokat nyithatnak. Továbbra is venném 1,22 alatt az EUR/CHF longokat illetve még mindig van fantázia az USD/CHF longokban is 0,88 illetve alatta. Az EUR/USD párban csak a nagyon gyakorlott játékosok „lövöldözzenek”.

Akik óvatosabb befektetésre vágynak, és azt is inkább devizában tennék meg, továbbra is figyeljék az OTP euró alapú kötvényeit, a dolláros magyar állampapírokat. Akik a kötvényekben is kicsivel nagyobb izgalomra vágynak, azoknak pedig ott vannak a venezuelai állampapírok.

Az izomláz és egy videojáték legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr146042780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása