Szent György napja

 2014.04.23. 08:45

Ma emlékeznek meg Szent György halálának napjáról. Római kori katona volt, valamint keresztény mártír. A legenda szerint megölt egy sárkányt, ami miatt páncélban és dárdájával egy sárkányt megölő ifjúnak ábrázolták leggyakrabban. A keresztények üldözése miatt szembefordult a császárral, ezért börtönbe vetették. De hitét a kínzások sem tudták megtörni,ezért kivégezték 303-ban. A tőkepiacokon is szükség van ilyen sárkányölő „szentekre”, akik a „hit” alapján döntenek és nem kicsinyes anyagi érdekek miatt. Az euró zónában jelenleg a defláció sárkánya fenyeget, ennek „ledöfésére” lenne szükség hithű lovagokra. A tengerentúlon pedig a „tapírsárkány” borzolhatja hosszabb távon a lovagokat, akiknek így kevesebb összeg juthat új fegyverekre. Bízzunk benne, hogy lovagjaink páncélja kellően hőálló, nem távol-keleti hamisítvány…

Nézzük a piacokat:

OTP: Az árfolyam emelkedésével párhuzamosan realizálnám a nyereséges pozíciókat, és egy esetleges esésben újra vásárolnék belőle sávosan. Bátrabbak 4.200 Ft körül, óvatosabbak ennél lejjebb 4.150 Ft vagy alatta kezdhetnek vásárolni. Viszont az ukrán események negatív változása jelentős árfolyamkilengést okozhat még.

MOL: A kedvező osztalék, az esetleges MOL-INA megegyezés (pislákoló)reménye mind az irányba mutat, hogy a jelenlegi szinteken (13.000 Ft alatt) vételeket érdemes eszközölni,illetve a meglévő papírokat érdemes tartani.

Richter: 3.800 Ft vagy alatta sávos vételeket lehet érdemes keresni, 3.900 Ft felett pedig a nyereséges papírokat eladnám, elvinném a profitot.

Tartsák továbbra is a Danubius és a PannErgy papírokat. Akinek pedig van még FHB papírja, egy esetleges 1.000 Ft környéki emelkedésben adja el őket.

A nemzetközi piacokon továbbra is a vb szponzorok papírjait figyelném, a jelenlegi szinteken továbbra is a Yingli Green valamint az Adidas papírjaiból vásárolnék, 95 dollár környékén érdekes lehet a McDonald’s is valamint egy korrekció esetén 40 -42 euró környékén a Hyundai papírja is. Akik szeretnek spekulálni különböző pletykákra, azoknak érdemes lehet figyelni az AstraZeneca papírjait egy esetleges Pfizer által történő felvásárlás esetére spekulálva.

A devizapiaci sárkányölők 306 Ft vagy alatta óvatosan gyűjtögethetik továbbra is az EUR/HUF longokat, valamint 220 Ft vagy alatta az USD/HUF longokat is. 1,22 alatt továbbra is érdemes lehet vásárolni az EUR/CHF „kisnyugdíjas” longokat és 0,88 alatt pedig vehetnek USD/CHF long pozíciókat is. Akik pedig az előző körben vettek ezen szint alatt, 0,885 felett nyereséggel akár ki is csukhatják őket.

Akik devizában óvatosabb befektetésre vágynak, még mindig kedvező hozammal vehetnek bele az OTP euró alapú kötvényeibe, hosszabb távra jó lehetőség lehet a dollár alapú magyar államkötvények gyűjtögetése, akiknek végtelen a dárdák száma, megpróbálkozhatnak a venezuelai kötvény „leterítésével” is.

Az izomláz és egy római mondákról szóló könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolióblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr686071670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása