A hosszú hétvége margójára

 2014.04.30. 08:57

Most következik az év leghosszabb, 4 napos hétvégéje. De ehhez az szükséges,hogy a befektetők lehetőségükhöz mérten lezárjanak minden nyitott pozíciót, és nyugodtan tudják átadni magukat a megérdemelt pihenésnek. Miért? Mert csak nálunk lesz zárva mindkét hétköznap a piac, a főbb tőkepiaci központokban vígan kereskednek, munkával ünneplik a munka ünnepét. Ma európai inflációs adat, este FED ülés, amiknek az eredménye illetve a kommentárja okozhat nagyobb kilengéseket a hét hátralévő részére. Úgyhogy vagy csukják le a pozíciójukat, vagy mindenképpen olyan szállást nézzenek, ahol elérhető a kereskedéshez elengedhetetlen wifi. Wellness-re fel, és lehetőleg a szaunában izzadjanak, ne a piacon!

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Aki a múlt héten türelmes volt, 4.200 Ft vagy alatta vehetett a bankpapír részvényéből, és ezeket a hosszú hétvége előtt nyereséggel el is tudja adni. tegyék is meg, aztán ha úgy alakul 4.200 Ft alatt majd jövő héten visszaszállhatnak.

MOL: Az osztalék fordulónapja május 26.,tehát ezen a napon kell tulajdonosnak lenni,aki szeretne Mol osztalékot kapni. Talán a jövő héten sikerül a MOL-INA dologban újra tárgyalóasztalhoz ülni. Reméljük a legjobbakat. Tartsák, illetve 13.000 Ft alatt vegyenek még belőle.

Richter: Itt is volt lehetőség 3.800 Ft vagy alatta vásárolni a papírból, itt is érvényes az, ha nyereséggel el tudják adni, realizáljanak.

FHB: Amennyiben 1.000 Ft közelébe érnek,ekörül váljanak meg tőle.

Továbbra is elférnek a portfóliókban a Danubius és a PannErgy papírok.

 

A nemzetközi piacokon ideje óvatosan vásárolgatni a foci vb szponzorainak papírjaiból. A jelenlegi árszinteken, portfóliókba a Yingli, az Adidas, valamint a Hyundai papírjai lehetnek érdekesek. A brazil stadionépítő cégek papírjait pedig hanyagolják. :)

A devizapiacokon remélem a hosszú hétvége előtt sikerül kicsukniuk a múlt héten vásárolt EUR/CHF illetve az USD/CHF longokat. Ha igen, akkor 1,218 illetve 0,88 vagy alatta vegyék őket vissza. Amennyiben az EUR/HUF 307 Ft környékére érne sávosan longokat vásárolhatnak, aki pedig bátor volt és 310 Ft környékén shortot nyitott, egy követő-stoppal védje be a profitot.

Akik devizájukat szintén wellness-ezni szeretnék küldeni, nekik még mindig érdemes OTP euró kötvényekre költeni! Akinek dollárja van elkölteni való, annak a dolláros magyar államkötvény lehet a befutó! Aki valami egzotikumra vágyik, az venezuelai kötvényre vadászik!

 

Az izomláz és egy szállodai voucher legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolióblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr576099423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása