Mesék az Ezeregyéjszakáról

 2014.05.07. 08:37

A mai napon ünnepli születésnapját Kovács István színművész. Sok szerepben ismerhetik,és szerették, szeretik a nézők színpadon és a filmvásznon egyaránt. Van akinek Kárpáthy Zoltánként marad meg örökre, van, akinek pedig Bornemissza Gergelyként ugrik be az arca először. De ismerősként hathat a Pogány Madonna, vagy akár a Szomszédok szerepeiben is. Emellett a színházi deszkákon is maradandót alkotott. Abban a szerencsés korban szerepelt sokat, amikor még a televízió is sok tv-filmet forgatott. A címbeli is egy ilyen tévéjáték, ahol Szindbád alakítója volt. A piacok is jelenleg ilyen ezeregy éjszaka állapotában vannak. Mintha egyelőre senki nem venne tudomást az orosz-ukrán konfliktusról, szerencsére vagy pont ellenkezőleg, nincs kihatással a piacokra. A baj csak az, ha valami drasztikusabb dolog fog történni, akkor sokkal erőteljesebben fog szólni, mint most a fegyverek Kelet-Ukrajnában. A hét eseményét megint az ECB fogja szolgáltatni csütörtökön, nagy kérdés, hogy sikerül-e a piacoknak bármiféle monetáris lazítást kierőszakolni az európai jegybanktól, akik főleg az euró erősítésén keresztül próbálnak meg nyomást gyakorolni. Összejön, mint a mesében? Meglátjuk…

Nézzük a piacokat:

OTP: Egyelőre nem nagyon változott a kotta. Aki 4.200 Ft vagy alatta vásárolt, az most 4.300 Ft vagy felette elviheti a nyereséget. Aztán egy korrekcióban 4.200 Ft alatt újra visszaszállhat egy csomaggal.

MOL: Továbbra is bíznék a MOL-INA kompromisszumos megoldásban, ezért továbbra is venném, tartanám. Az osztalék sem kevés, azért is érdemes spekulálni.

Richter: Ma közölte jelentését, ami az elemzői várakozásoknál kicsit kedvezőbb lett. Ez generálhat pozitív árfolyammozgást, ebben az esetben érdemes a nyereséges papírokat realizálni. A 9-kor kezdődő sajtótájékoztató hozhat még jelentősebb kilengéseket a papírban.

FHB: Amennyiben valamikor meg tudná közelíteni az 1.000 Ft-ot, kilépnék belőle, ha van még valakinek.

Tartsák továbbra is a Danubius és a PannErgy papírokat.

A nemzetközi piacokon továbbra is labdarúgó világbajnokság szponzorainak papírjait figyelném, venném a Yingli, az Adidas (a gyengébb eredmény ellenére is) és a Hyundai (május 16-án jelent) papírjait a jelenlegi szinteken.

A devizapiacokon 307 Ft alatt sávosan vásárolnám az EUR/HUF csomagokat, 220 Ft vagy alatta óvatosan vehetnek USD/HUF longokat is. Továbbra is keresném az EUR/CHF illetve az USD/CHF longokat is. Az EUR/USD párral óvatos lennék, csütörtökön erőteljes kilengések várhatóak benne az ECB döntését követően.

A kötvénypiacokon még mindig elérhető, kedvező hozamokkal csábítanak az OTP euró alapú kötvényei, illetve hosszabb távú megtakarítók figyelmüket a dolláros magyar állampapírok felé is fordíthatják. Nagy kockázati tűrőképességgel rendelkező befektetők figyelhetik a jövőre lejáró eurós venezuelai állampapírt is.

Az izomláz és egy Kovács István főszereplésével készült film DVD-je legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolióblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr696128796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2014.05.09. 07:45:31

A forint erősödésre van itélve és a magyar piac pedig emelkedésre.!!!! Már 312 .nél vételre javasoltad a forintot 2 -3 hete.Erdekes irások !!!!

TTakács Jenő 2014.05.09. 08:25:07

Sem a tözsdék sem a forint nem fog érdemben gyengülni ,sőt erősödni fog !!Amit a forinttúlélt az elmult 4 évben az nem semmi : gazdasági lassulás,üzleti bizalom vesztés ,über kamatcsökkentés stb...Mindezek melett amagyar részvénypiac egy komoly emelkedés előtt van lásd :az otp hihetetlen fordulója 3250 -ről4500 .ig ,ami egy mélyben szunnyadó erőt sugall!!!!!!!!!!A forint 314 -rőlvaló szép lecsorgása az emelkedő erőtlenséget mutatja számomra.Ezenkivűl a török lira egyértelműen huzza lefele a forintot is .Nagyon úgy látom ,hogy a carry ismét nagy üzemmodba kapcsolt ,Elhamarkodott vételek a 307 vétel javasla ,de ha mégis /amit nem gondolnék / elmegyünk ismét 310 -ig ott nagyon nagyon short !!! Nagy elszállásra ne számitsunk ! NEM LESZ !!
süti beállítások módosítása