FIFA évforduló

 2014.05.21. 09:05

110 éve, a mai napon alapították meg a nemzetközi labdarúgó szövetséget. Az eltelt idő alatt,egy hihetetlen nagy,erős,pénzügyileg hatalmas szervezetté nőtte ki magát. Az általa rendezett labdarúgó vb-k minden más eseményt megelőzve, a világ legnézettebb sporteseményévé váltak. Ne csodálkozzunk. A focihoz mindenki ért, ugyanúgy, mint a pénzpiacokhoz. Főleg utólag szokott előjönni sok megmondó ember, mit s hogyan kellett volna csinálni. Persze a szépség a pályán illetve a piacokon is az,hogy a téteket előre kell megtenni. Csütörtökön lényeges európai makrogazdasági adatok jelennek meg, tegyék meg a téteket. Long, short? Meglátjuk, de egy biztos, a labda gömbölyű!

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Át tudott menni a 4500-on, és pont a következő szintnél állt meg. Én továbbra is tartózkodnék tőle, inkább akinek van,sávosan realizáljon.

MOL: Át tudott jutni a 13.300-on. A bankpapírral szemben z olajpapírt inkább venném, ahogy eddig is vettem, tartottam volna. Jó esetben közel 1.000 Ft emelkedés lehet benne,meg ott az osztalék is.

Richter: Akvizíciós hírekre emelkedett, meg jót tett neki a keleti vihar csitulása. Kérdés, a vihar elől vagy felerősödik-e újra. A jelenlegi szinteken inkább realizálnék, mint vásárolnék belőle.

Továbbra is megtartanám a PannEgy és a Danubius papírokat, ha van valakinek.

A nemzetközi piacokon továbbra is figyelném a foci vb szponzorokat, aki az elmúlt időszakban vett Hyundai-t, az akár realizálhat 50 euró körül, és vehet helyette VW-t, Adidas-t, vagy Yingli Green-t.

A devizapiacokon csütörtökig álmos hangulat várható, érdemes kivárni. A jelenlegi szintek körül, illetve alatta sávos eut/huf vétel vagy 220 Ft vagy alatta usd/huf vétellel lehet megpróbálkozni. Aki az elmúlt hetekben vett eur/chf és usd/chf longokat remélem kicsukta őket, üljenek a babérjaikon, meg a megkeresett pénzen,és majd egy korrekcióban újra keressék ezen longokat 1,22 alatt illetve 0,88 környékén.

Aki kötvényben szerezne devizát lekötni, igyekezzen, az OTP euró kötvények vásárlásával,mert a hozamok itt is egy síugró sáncon csúsznak. Lefelé.

Az izomláz és egy focilabda legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr626189834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása