Márió. De varázsló?

 2014.06.04. 08:54

 Már csak 1 napot kell aludni a hét, de talán a hónap legjobban várt eseményéig. Holnap lesz az ECB ülése, ahol dönthetnek arról, hogy egy kamatcsökkentés és/vagy pénznyomtatás segítségével próbáljanak beszállni a világ jegybankjainak ki tudja jobban gyengíteni a devizáját című játékába. Hiszen az euró jelenlegi ereje láthatóan nem tesz jót az euró zóna gazdaságainak. Pénteken pedig kiderül az is, csak pletyka vagy valóság Magyarország felminősítése (Persze mindennek megvan az ára. Még a felminősítésnek is. :) ). Úgyhogy öveket becsatolni, jelentős csapkolódás várható…

 

Nézzük a piacokat:

 

Otp: el kell ismerni, egyelőre nem arra megy a papír amerre én gondoltam. De ennek ellenére én inkább eladó lennék benne, realizálnék, és a vételekkel várnék. Túl sok a bizonytalanság, az ár meg elég magas, könnyű ezekről a szintekről beragadni.

Mol: Mivel én azt gondolom, hogy az INA sztori pozitív módon fog zárulni, továbbra is venném, tartanám.

Richter: Ma már osztalék szelvény nélkül forog. 4.000 Ft alatt, nagyobb portfólióba egy csomag óvatosan megvehető.

Mtelekom: Aki hisz az esetleges felvásárlási lehetőségben, kis csomaggal tarthat belőle. Ki tudja? Bármikor bejöhet.

Továbbra is megtartanám a Danubius és a PannErgy papírjait.

 

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is a foci vb szponzorait figyelném. De általánosságban igaz, hogy a holnapi nap jelentős mozgásokat generálhat, addig azért érdemes lehet kivárni a piacra lépéssel.

Ugyanez igaz a devizapiacokra is. Pozíció felvételekkel érdemes lehet csütörtök délutánig várni. Nagyobb kilengések az eur/usd illetve az usd/chf valamint az eur/chf párokban lehetségesek. A pénteki nap pedig a forintot mozgathatja meg.

 

A deviza kötvények piacán továbbra is mindenki jól járhat. Az otp kötvénytulajdonosok szép nyereséget realizálhatnak olyan papírokon, amit régebben vásároltak, viszont az új belépők is találhatnak kedvező hozamokat még most is, már befektetésekkel összehasonlítva.

 

Az izomláz és egy négylevelű lóhere legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr946268148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása