Waterloo

 2014.06.18. 09:03

1815-ben a mai napon szenvedett vereséget I. Napóleon francia császár, és ezzel lezárult egy korszak, véget értek a napóleoni háborúk. Elkezdődött a labdarúgó világbajnokság, és mindjárt az elején eljöhet egy korszak vége, ha ma a spanyol „armada” vereséget szenved, akkor nagy valószínűséggel kiesik a csoportkörben. Kiderül este. Mint ahogy az is kérdés, a kúria döntését követően mikor jön el, és eljön-e a hazai bankok waterloo-ja, milyen döntés születik majd a devizahitelek kivezetésével, megszüntetésével kapcsolatban parlamenti szinten. A piacokon egyébként látszik, hogy mindenki a foci lázában ég, nem mozdul igazából semmi. Ez annak függvényében érdekes, hogy még tartanak a harcok Ukrajna keleti részén, puskaporos a helyzet Irakban, és akár egy jó kis csődeseménybe is belefuthat a világ Argentínában. Lehet, hogy nagyobb mozgásra csak a vb után számíthatunk…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: A nagy devizahiteles bizonytalanság miatt továbbra is kivárnék a vételekkel, akinek még van nyereséges, realizáljon. Beszállás csak lejjebb, 4.150 körül egy kis csomaggal, aztán ha 4.000 Ft alá esne, ott kezdenék nagyobb csomagokban sávosan vásárolni.

MOL: Továbbra is róka fogta csuka ez a MOL-INA dolog, ami senkinek sem jó, főleg az árfolyamnak nem. Mivel a helyzetet előbb-utóbb rendezni kell, én továbbra is venném, tartanám.

Richter: Nagyobb portfóliókba 4.000 Ft alatti szinteken vennék bele.

Mtelekom: Akik bíznak egy esetleges felvásárlásban, azok vegyék, akik meg nem hisznek benne, kerüljék el.

Tartanám továbbra is a Danubius és a PannErgy papírokat.

A nemzetközi részvénypiacokon jót tett a foci vb indulása a szponzori részvények közül a Hyundai illetve a Yingli Green papírjainak, az Adidas még egyelőre döcögősre vette a figurát. De persze egy esetleges argentin, spanyol vagy német végső győzelem sokat dobhat a mezeladásokon, és az árfolyamon.

A devizapiacok is kicsit nyári üzemmódra kapcsoltak. Akinek van még eur/huf illetve usd/huf longja, azok egy követő stop segítségével védjék be a profitot. 310 Ft illetve 230 Ft vagy feletti szinteken pedig óvatos shortokkal próbálkozhatnak. Továbbra is keressék 1,22 alatt, de még inkább 1,218 alatt az eur/chf longokat. Usd/chf párban egyelőre kivárnék, vételeket jelenleg csak 0,895 vagy alatta vásárolnék. Érdekes lehet 9 környékén az eur/sek long, vagy ha 9,08-9,1 környékére felmenne, ott pedig a short pozíció nyitása.

A OTP devizakötvények piacán továbbra is érdemes realizálni a régebbi vásárlások nyereségét, de azok se bánkódjanak, akiknek csak most került euró a kezükbe, ha ők most szeretnének ilyen papírt venni, akkor még mindig kedvező hozammal tudják megvásárolni, összehasonlítva más befektetéssel. Továbbra is win-win a szituáció.

Ha az idén sikerült eddig jó hozamot elérniük befektetéseikkel, akkor a nyarat pihenésre használják fel, irány valami izgalmas hazai vagy külföldi úti cél, legyen az akár tengerpart vagy egy kellemes hegyvidéki wellness-túra kombó. Egy a lényeg, ne görcsöljenek rá a piacokra, a lehetőség megtalálja majd Önöket.

Az izomláz és egy tv távirányító legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr96339455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása