Calypso

 2014.06.25. 09:55

A mai napon halt meg 17 évvel ezelőtt Jacques-Yves Cousteau. Talán a legismertebb tengerkutató volt. Nevéhez fűződik a könnyűbúvár légzőkészülék kifejlesztése is. Ismertsége nagyban köszönhető csodálatos természetfilmjeinek. A piacokon tombol a nyár, pezseg az unalom, miközben sokan azon gondolkodnak, mikor tekint meg a piac óceáni „mélységeket”. Továbbra is marad a foci meg a szamba…

 

Nézzük a piacokat:

 

Otp: Továbbra is inkább a csökkenést várom a papírban. Nagy kérdés, a devizahiteles megoldások miként hatnak majd a papírra. Várnék a vételekkel. Az MNB újabb kamatcsökkentése is inkább a bankok játékterét csökkenti. (Az alapkamat 2,3%-ra csökkent)

Mol: Kicsit mintha a horvátok is paráznának egy orosz medve INA-ba történő belépésétől, de akkor meg miért nem iparkodnak megegyezni a Mollal. Remélem, az INA emelkedése azért volt mert esetleg „valaki” veszi. Mert ugye, ha „valaki” 50%+1 szavazattal rendelkezne a cégben, akkor nincs miről beszélni az irányítási jogokkal kapcsolatban sem. Venném, tartanám az olajpapírt.

Richter: Kivárnék a vételekkel, viszont ha valami miatt 4,000 Ft alá csúszna egy csomagot már vennék belőle.

A nemzetközi részvénypiacokon kivárnék a pozíció felvételével, esetleg az európai gyógyszerpiacon néznék körül, melyek azok a cégek, akik potenciális felvásárlási célpontok lehetnek.

A devizapiacokon sincs nagy mozgás, pihennék itt is. Esetleg 303 Ft körül vennék eur/huf longokat, illetve továbbra is figyelném az eur/chf illetve az usd/chf párokban a long lehetőségeket.

 

Az otp euró alapú kötvényekben most inkább eladó lennék, realizálnám az elmúlt időszak szép nyereségét, és várnék egy kicsit, hátha egy esetleges piaci korrekcióban olcsóbban vissza lehet őket vásárolni.

 

Az izomláz és egy tengeri ismeretterjesztő DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr216413635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása