Érdekes nap a mai. Ma van Argentína függetlenségének napja, de valószínűleg ma mindenki az esti vb-elődöntőben szereplő argentin csapatnak szurkol, és lehet-e nagyobb ajándék minden argentinnak, ha bejutnak a döntőbe? Nem nagyon. De érdekes, hogy a hónap végén lejáró argentin fizetési haladék sem borzolja a piaci kedélyeket, márpedig nagy kérdés, az argentinok, akarnak-e fizetni a „keselyűknek”. Mi van, ha csődöt jelent Argentína? A pályán tudjuk, mi lesz, a hollandok jutnának a döntőbe, de ha a piacon csődöt mondanak, akkor mi lesz? Milyen lesz az argentin marha? Ropogós vagy véres? A válasz nincs olyan Messi…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: A jéghegy csúcsa már megvan, megvolt a 4.150 Ft körül. Kérdés, mekkora a jéghegy többi része. Én egy negatív piaci reakcióban várnám 4.000 Ft alá, ahol sávosan lehetne vásárolgatni.

MOL : Nincs nagy esemény,nincs nagy mozgás. Venném, tartanám, és bízom egy pozitív balkáni forgatókönyvben.

Richter: Eddig itt sem úgy alakul, ahogy én vártam, várom. Ennek ellenére a jelenlegi szinteken kivárnék. Hosszabb távra csak 4.000 Ft alatt vennék, ha az elkövetkezendő időszakban lesz rá mód.

A nemzetközi részvénypiacon 180 euró alatt vennék VW részvényt, a német siker után bízom az Adidas papírokban, illetve Yingli Green részvényeket is vennék 3 dollár alatt.

A devizapiacon sincs nagy mozgás, én is a dollár erősödést várók táborát erősítem, ennek alapján venném,tartanám az usd/chf illetve az eur/chf longokat. A forint nem mutat jelentős mozgást, 305 Ft vagy alatta longot, 312-314 Ft környékén óvatos shortot nyitnék.

Aki realizált az elmúlt időszakban OTP euró kötvényeken nyereséget, figyeljen, ha jelentősebb esés lenne az OTP részvényekben, akkor a közvetetten vele eső kötvényárfolyamok esetén visszavásárolnám a kötvényeket. Mert jó a hozama még most is, de lehet, hogy egy kicsit még jobb lesz. Legyenek résen benne.

Az izomláz és egy argentin szakácskönyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr446486933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása